Szórakozás

Oroszlánszőrből építkeznek a csókák a Vadasparkban

Oroszlánszőrből építkeznek a csókák a Vadasparkban

2019. február 19., kedd
Oroszlánszőrből építkeznek a csókák a Vadasparkban

Itt a tavasz, a szegedi Vadasparkba mentett madárként érkezett hollók és csókák is érzik ennek a közeledtét, és ennek megfelelően hozzá is láttak a fészeképítéshez.

A jó minőségű fészekhez megfelelő alapanyagok kellene. A Vadasparkban a szakemberek olyan különleges alapanyagot biztosítottak a madaraknak, ami kuriózum számba megy. A gondozók Timba, a fehér oroszlán sörényének elhullajtott darabjait és rackaszőrt is biztosítottak az élelmes madaraknak, akik egyből hozzá is láttak a nem mindennapos fészekalomnak való anyagok vizsgálatához.

A varjúfélék magas intelligenciájukról és állandó kíváncsiságukról ismertek, ennek számos tanújelét adták a vadasparki egyedek is, így nem volt kétséges, hogy hamar rájönnek, milyen kényelmes fészket tudnak építeni belőlük. Az, hogy ezekben a kényelmes fészkekben sikerül-e kikölteni a tojásokat, az tavasszal kiderül. Fotó: Endrédi Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.