Közélet

Megbukhat az MSZP elnöke

Megbukhat az MSZP elnöke

2019. február 21., csütörtök
Megbukhat az MSZP elnöke

Az őszi önkormányzati választás után tisztújító kongresszust tart az MSZP, így gyászos szereplés esetén Tóth Bertalan félidőben távozhat a párt éléről — értesült a Magyar Nemzet. A kongresszusig a szocialisták minimum két EP-képviselőt és meggyőző számú polgármestert várnak maguktól az elkövetkezendő megméretéseken. Ez a jelenlegi adatok tükrében épphogy teljesíthetőnek tűnik, miközben a pártvezetés energiáit súlyos belső, illetve taktikai harcok kötik le.

Hiába szerzett két évre, a következő év júniusáig mandátumot, könnyen lehet, hogy Tóth Bertalannak félidőben távoznia kell az MSZP éléről. A májusi uniós választást követő őszi önkormányzati voksolás után ugyanis tisztújító kongresszust tartanak a szocialisták, ahol a gyászos szereplés után szinte biztosan leváltják a jelenlegi elnököt – értesült a Magyar Nemzet a párt elnökségéből. Forrásaink állítása szerint hiába lett a párt európai parlamenti (EP) listájának vezetője, Tóth semmilyen körülmények között nem készül Brüsszelbe, minderre a súlyos belső feszültségek enyhítésére volt szükség, ami most Ujhelyi István és Szanyi Tibor, illetve a mögöttük álló erők rivalizálása miatt alakult ki. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.