Közélet

Jó reggelt, Szeged! - Veszélyben az Aba-Novák-freskó

Jó reggelt, Szeged! - Veszélyben az Aba-Novák-freskó

2019. február 22., péntek
Jó reggelt, Szeged! - Veszélyben az Aba-Novák-freskó

Feltételezhetően csőtörés miatt megsérült a Hősök kapuján található Aba-Novák-freskó egy része. Ha ez még nem lenne elég, valaki összefirkálta a városképi jelentőségű falfestményt.

Városunk egyik legimpozánsabb műemléke

, emlékhelye, a Hősök kapujánál található Aba-Novák-freskó szakszerű beavatkozás hiányban akár komoly károkat szenvedhet egy feltételezhetően csőtörés okozta vízszivárgás miatt.

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás.

Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb Rosta Miklós külsőre “kiköpött” édesapja, a játéka pedig már most is őt idézi.

Természet kategóriában jelölték a szegedi születésű világhírű pusztaszeri fotóst, Máté Bencét.

A World Press Photo weboldalán közölték a nevezők kiválasztott képeit.

Másodjára kapja a jelölést a természetfotós, az elsőn, 2017-ben harmadik helyezést ért el afrikai állatokról készült éjszakai felvételeivel.

Teljessé vált a Don Juan szereplő- és alkotógárdája:

a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus. Péntek délelőtt 10 órától vasárnap éjfélig az Anna-kúti csomópontban a forgalomirányító berendezés cseréje miatt nem működnek a jelzőlámpák.

A munkálatok idején forgalmi torlódás alakulhat ki.

A buszjáratokat elterelik a csomópontban a villamospályáról, ezért azok a korábbi – Anna kúti buszöböl és Kálvin téri – megállókban állnak meg.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.