Közélet

Jó Reggelt Szeged - Nyártól élnek a családtámogatási kedvezmények

Jó Reggelt Szeged - Nyártól élnek a családtámogatási kedvezmények

2019. február 12., kedd
Jó Reggelt Szeged - Nyártól élnek a családtámogatási kedvezmények

Hétpontos családvédelmi tervezettel állt elő Orbán Viktor az évértékelő beszédében, amelyek közül némelyik már a nyáron életbe lép. Ezekről Novák Katalin beszélt részletesen hétfői sajtótájékoztatóján.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, a 10 millió forintos szabad felhasználású hitelt 18 és 40 év közötti nők tudják fölvenni, aminek a törlesztését az első baba születése után három évre felfüggesztik. A második gyerek érkezése után már nemcsak a törlesztést függesztik fel újabb három évre, de a tartozás 30 százalékát el is törlik, a harmadik gyermek után pedig az egész tőketartozást eltörlik.

Ez idén július 1-től indul, a programhoz pedig három évig lehet csatlakozni.

Hétfőn kora délután a szerkesztőségünk ajtaján kopogtatott egy olvasó, aki jelezte, hogy a mellettünk levő körforgalomban elakadt egy csuklós busz. Kimentünk megnézni, és valóban azzal szembesültünk, hogy egy földgázas Ikarus csuklós busz utasokkal a fedélzetén, serényen próbál tolatni a körforgalomban. A jogszabály szerint mindenkinek,aki jogosítvány megszerzésére adja a fejét, rendelkeznie kell alapfokú végzettséggel, vagyis el kell végeznie az általános iskolát.Eddig elegendő volt ezen bizonyítványok fénymásolatának a leadása, de Szegeden januártól minden megváltozott – olvasható a cikkben. A szigorítás miatt az autósiskolának kötelessége a tanulók végzettségét igazoló bizonyítványokat bemutatni a közlekedési hatóságoknál.Ugyanis a megyei kormányhivatal szerint sokan hamis bizonyítvánnyal csaltak. Olyanra is volt példa Csongrád megyében, hogy emiatt halasztottak el egy vizsgát. Veszprémben játszotta májusban utolsó magyarországi meccsét Thiagus Petrus. A brazil kézilabdázó akkor bajnoki arannyal jött el a Veszprém Arénából, ahova most egy BL-meccs erejéig visszatért a Barcelonával. Bár csapatával 29–26-ra kikaptak a Veszprémtől, örömmel “nosztalgiázott” egy kicsit Magyarországon. AKoncert.hufebruár 1-jén meghirdette Az év koncertje szavazást. A verseny célja, hogy kiderüljön, a 2018-ban Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztetik a zenekaroknak, énekeseknek rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyeket, valamint a zenei fesztiválokat is. Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.