Közélet

Bajba kerülhetnek a szegedi autósiskolák?

Bajba kerülhetnek a szegedi autósiskolák?

2019. február 11., hétfő
Bajba kerülhetnek a szegedi autósiskolák?

A csalás elkerülés érdekében a szegedi autósiskoláknak kötelező a tanulók végzettségét igazoló bizonyítványokat bemutatniuk a közlekedési hatóságoknál – írja a Blikk.

A jogszabály szerint mindenkinek,aki jogosítvány megszerzésére adja a fejét, rendelkeznie kell alapfokú végzettséggel, vagyis el kell végeznie az általános iskolát.Eddig elegendő volt ezen bizonyítványok fénymásolatának a leadása, de Szegeden januártól minden megváltozott – olvasható a cikkben. A szigorítás miatt az autósiskolának kötelessége a tanulók végzettségét igazoló bizonyítványokat bemutatni a közlekedési hatóságoknál.Ugyanis a megyei kormányhivatal szerint sokan hamis bizonyítvánnyal csaltak. Olyanra is volt példa Csongrád megyében, hogy emiatt halasztottak el egy vizsgát. További részletek

ITT

olvashatók. (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.