Ez is mellé ment: használhatatlan a Tünde téri mozgáskorlátozott parkoló

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban már beszámoltunk a Zöld Város Program érdekes ellentmondásáról – több mint kétszáz fát kivágtak azért, hogy parkolóhelyet létesítsenek a helyükön. A projekt kapcsán az Átlátszó.hu újabb érdekességre hívta fel a figyelmet: a Tünde téri óvodánál úgy alakítottak ki mozgáskorlátozott parkolót, hogy azt a tervezők kontármunkája miatt a mozgássérültek nem tudják használni.

340 millió forintot költött Szeged a Tünde téri óvoda felújítására.  Az önkormányzati beruházásokat lebonyolító Szeged Pólus honlapja tavaly őszi írása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a szokásos energetikai fejlesztések mellett “a projekt kiemelt részeként projektarányos akadálymentesítés valósul meg az épületben: akadálymentes bejáratot, mosdót, vakok és gyengénlátók számára kitapintható padlóburkolatot, Braille betűs feliratokat, valamint hallássérültek számára indukciós rendszert alakítanak ki.”

Újabb kontármunka

Az akadálymentesítésen túl egy új – a meglévőtől mintegy 50 méterre lévő – mozgáskorlátozott parkolót is kialakítottak. Nem építettek újat, hanem egy meglévőt festettek újra. Mivel ez van a bejárathoz a legközelebb, ezért ésszerű választásnak tűnt, azzal viszont nem számoltak a tervezők, hogy

mivel a mozgáskorlátozott parkoló körül megmaradt a régi forgalmi rend, ezért ezt a parkolót elsősorban a “nem-kivételezett” autósok használják, akik ezzel körbezárják a speciális parkolóhelyet.

A nem-privilegizált autósok elzárják a helyet a mozgáskorlátozott parkolóhelytől. (Fotó: Segesvári Csaba / Átlatszó.hu)

Az emberekre bízzák a probléma megoldását

Az Átlátszó megkeresésre az önkormányzat közölte, “a felújított Tünde téri óvodánál a parkoló kialakítása végleges, de a parkoló és az óvoda főbejárata közötti közlekedő felület ideiglenes. A közlekedő felületek taktilis sávokkal a Belső-Tarján zöld város projektben kerülnek kiépítésre a komplex térrendezés keretein belül várhatóan 2019. II. negyedévében.”

Magyarán a városvezetés a közlekedőkre bízza, hogy használható legyen a mozgáskorlátozott parkoló.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Segesvári Csaba/ Átlátszó.hu)

Előző sztori

Dalba foglalták Szeged "Bombázóját"

Következő sztori

Péntek délutántól erős lehűlés jön

Legutóbbi hasonló cikkek