Közélet

Egyre több per indul Márki-Zay Péter ellen

Egyre több per indul Márki-Zay Péter ellen

2019. február 8., péntek
Egyre több per indul Márki-Zay Péter ellen

Hat büntető- és személyiségi jogi per indult egy éven belül a teljes ellenzék támogatásával győztes Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellen. A politikust eddig 2,3 millió forint pénzbüntetésre ítélték - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint nincs még egy éve annak, hogy a független, ám mégis a teljes ellenzék támogatását élvező Márki-Zay Pétert megválasztották, majd beiktatták Hódmezővásárhely polgármesterének, de a politikussal szemben ennyi idő alatt is már mintegy féltucat büntető- és személyiségi jogi pert kezdeményeztek. Márki-Zayt, aki 2022-ben akár miniszterelnök-jelöltként is elindulna, három ügyben már el is marasztalták, míg a többi perben még nem született ítélet. Az egyik első, bíróságon záródó ügye tavaly tavasszal, az országgyűlési választási kampányában indult, amikor két lakossági fórumon úgy fogalmazott: „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”, és állítását több példával is igyekezett alátámasztani. Az ügyben a Szegedi Törvényszék még tavaly decemberben hozott elmarasztaló ítéletet, és megállapította, hogy Márki-Zay valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.