Czeglédy kilenc társa már beismerő vallomást tett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba kilenc tettestársa már beismerő vallomást tett és büntetési tételéről egyezséget kötött az ügyészséggel – írja a Pesti Srácok.

Több évnyi letöltendő börtönbüntetést vállaltak az általuk elkövetett bűncselekményekért, olyan is van a vádlottak közül, aki a bűnszervezetben való részvételt is beismerte – tudta meg védői forrásból a portál.

Nekik, akik vallottak és egyezséget kötöttek, azaz a huszonegy vádlottból kilencnek, nem kell majd részt venniük a hosszú tárgyalási folyamatban, hanem már az előkészítő tárgyalás után rövid idővel jogerőre emelkedhet a rájuk kirótt büntetés.

A Pesti Srácok úgy tudja, hogy kilencen súlyos bűncselekményeket ismertek be, vallomásukkal tökéletesen alátámasztva a nyomozók és a vádhatóság fejében összeállt képet, úgymond egyezséget kötöttek a vádat képviselő ügyészséggel, konkrét évekre-, személyekre lebontott büntetésekben állapodtak meg, elfogadva több évnyi letöltendő szabadságvesztést.

A lap információi szerint amellett, hogy saját bűnrészességüket elismerték, vallomásuk más vádlottakra, elsősorban Czeglédy Csabára nézve terhelő.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Cigányozás és karlendítés után sem szakadnak el a Jobbiktól a szegedi, baloldali szövetségesek

Következő sztori

Újabb kapufa: elméretezték a megállót a Honvéd térnél