Politika

Csongrád megyei közgyűlés: ismét megvonták Kiss Attila mandátumát

Csongrád megyei közgyűlés: ismét megvonták Kiss Attila mandátumát

2019. február 8., péntek
Csongrád megyei közgyűlés: ismét megvonták Kiss Attila mandátumát

Farkas Sándor államtitkárt is a megye díszpolgárának választották a megyei grémium pénteki ülésén. A közgyűlés félmilliárdos költségvetésből működik idén – adta hírül a Délmagyar.

A jobbikos Kiss Attiláról immár másodszor állapította meg a Csongrád Megyei közgyűlés, hogy méltatlan a képviselői tisztségre. A pénteken, zárt ülésen született határozat szerint összeférhetetlen, hogy a makói politikus már képviselőként elnöke volt a Sándor Móricz Egyesületnek, amely egy internetes médiumot működtet. Kissről ezt már novemberben kimondta a közgyűlés, de ő fellebbezett, a közigazgatási bíróság pedig megsemmisítette a megye határozatát – mert nem volt benne indoklás. Most több oldalon indokolja a döntést a közgyűlés. Az ülésen nem volt ott Kiss Attila, aki a megyei lap megkeresésére azt mondta, hogy "természetesen" újra fellebbez. "Azok a jogi körülmények, amelyekre hivatkozva fellebbeztem legutóbb, most is fönnállnak. Ezeket a bíróság ugyanúgy nem vizsgálta érdemben, mint a közgyűlés határozatát" – nyilatkozta a makói politikus. A megyei önkormányzat költségvetését egyhangúlag fogadták el a képviselők. 523 millió forint lesz idén a bevétel és a kiadás. Az elnök, Kakas Béla kiemelte, ebben az összegben benne van nyertes pályázataik pénze mellett egy 15 százalékos bérnövekedés költsége is. 10 év után most emelik a hivatali dolgozók illetményét. Farkas Sándor szentesi országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, tizedikként kapja meg a Csongrád Megye Díszpolgára címet a képviselők döntése nyomán. Csongrád Megyéért Díjat ad a közgyűlés vitéz Szilágyi Árpád városvédő polgárnak, Kincses László orvos igazgatónak és a Szentesi Szilver Tánc Sportegyesületnek. Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díjjal ismerik el Ördögh István súlyemelő, Enginé Ábrahám Anita Katalin tanító, valamint – megosztva – Takács László testnevelő tanár és Pólyáné Téli Éva földrajz–testnevelés–gyógytestnevelés szakos pedagógus munkáját. Csongrád Megye Sajtódíját a Kurca Televízió kapja. Az elismeréseket a március 14-i ünnepségen adják át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.