Írjon nekünk

Gasztro

Border terrierek teremtettek gasztro stílust Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

A Rudi & Fickót a neve alapján, első hallásra nem lehet könnyen elhelyezni a szegedi vendéglátóhelyek tengerében. Azonban, ha egyszer betér oda az ember, azonnal tudja, nincs másik ilyen a napfény városában. Az olaszos ízekkel, erős pörkölésű kávéval, és jó időben az utánozhatatlan fagyival csábító helyre az teszi fel a koronát, hogy az ember a legjobb barátjával, a kutyájával is érkezhet.

Talán már onnan borítékolható a Rudi & Fickó állatbarát volta, hogy két border terrierről, Rudiról és Fickóról lett elnevezve. A hely nevét adó kutyusok, tulajdonképpen sajátjuknak, egyféle otthonnak tekintik a helyiséget, mert az építése, berendezése alatt rengeteget tartózkodtak ott.

Kép: Kovács Ferenc

„Próbáltunk olyat csinálni, amit még senki nem csinált, így jött a névválasztás is. Az elképzelésünk az volt, hogy létrehozzunk egy gyerek és kutyabarát helyet, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való ételt, innivalót, vagy fagylaltot, és mivel már a családok része a kutya is, így egyértelmű volt, hogy állatbarát lesz a hely.” – fogalmazták meg az indulás gondolatát Varga Tímea, és Mucsi Nándor a hely tulajdonosai.

A Rudi & Fickó tavaly nyáron nyitott, azóta már a névadó kutyáknak saját baráti köre is kialakult, akik rendszeresen járnak oda, és egy gyerekeknek szóló kifestőn, meg is vannak örökítve. Ezt akár reggeli, vagy ebéd közben is színezgethetik a szüleiket elkísérő gyerekek.

A tulajdonosok több évet töltöttek külföldön, így az ízeket olasz ihletésre, a fagylaltokat az angol tapasztalatok alapján alkották meg. Fejes Zoltán fagylaltkészítő mester kápráztatja el a hideg édességre vágyókat, a különálló fagylalt pultból.

Kép: Kovács Ferenc

Saját pékségükben és fagylaltkészítő műhelyükben születnek meg az ételek, minden hozzávalót ellenőriznek, és a jelmondatuk az, hogy nem mindenáron kell a vendég elé tenni az ételt, ha valami rosszul sikerül – hiszen mindenki hibázik – akkor inkább újra elkészítik a menüt. A pékségben kovásszal dolgoznak, és a tradicionális, régi ízeket követik, így jelenleg gluténmentes ételeket nem lehet kapni a Rudi & Fickóban.

A lassan aktívvá váló terasszal együtt nagyjából hetven ember fér be a vendéglátóhelybe, és hétvégén abszolút telt házzal üzemelnek. Aki szombaton vagy vasárnap szeretne reggelizni menni, annak érdemes asztalt foglalni.

Kép: Kovács Ferenc

A kutyákra egyetlen kikötés van: jól viselkedjenek. Természetesen vannak rossz kutyák, ezt is tudják a tulajdonosok, de azért mindennapi kép az asztalok között sétálgató kutyusok, akik néha még idegenektől is kunyerálnak a finom falatokból, de a kutyabarát emberek arca igazolja, hogy egy simogatással elintézik a jelenséget. Volt már az étteremben cica és más állatok is, így az állatbarát étterem kifejezés, nem csak a kutyákra vonatkozik.

A tulajdonosok további céljai között a színvonal fenntartása szerepel, a jövőben is szeretnének felejthetetlen pillanatokat okozni a vendégeknek, legyenek azok két –vagy négylábúak.

 

Kommentek

ARC

Egy cseppnyi Toszkána a Mátyás téren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Hunyadi Anna egy éve nyitotta meg a Szia nevű mobil kávézóját az alsóvárosi Mátyás téren.

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 5. rész: ízben és megjelenésben is csúcs a Sótartó halászleve

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kulcsmozzanat a passzírozás a halászlé elkészítésekor – állítja Kádár-Németh Matild konyhafőnök.

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 4. rész: a vendégek véleménye formálja a Bistorantot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Saját elgondolású kakaspörkölttel és halászlével várja a tavaszt a Bistorant.

Tovább olvasom

Aktuál