Közélet

Bajba kerülhet Márki-Zay Péter feleségének cége

Bajba kerülhet Márki-Zay Péter feleségének cége

2019. február 7., csütörtök
Bajba kerülhet Márki-Zay Péter feleségének cége

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester feleségét, az otthonszüléses bábaként tevékenykedő Vincze Felíciát súlyos büntetőügyben hallgatták ki tanúként. Az eljárás során tett ellentmondásos vallomásai után azonban az sem kizárt, hogy gyanúsított lesz - írja az Origo.

A vádirat szerint öt évvel ezelőtt egy csecsemő azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. A szülést Márki-Zayné vezette le a szülők otthonában, de nem adta be a K-vitamint, mert, mint kiderült, áltudományos hiedelmeket vall ezzel kapcsolatban, például azt hallotta, hogy a K-vitamin rákot okozhat. Márki-Zayné a Te Szülésed Kft. alkalmazottjaként dolgozott, a cég ügyvezetője 2017-ig maga Márki-Zay Péter volt. A lap cikkéből kiderül, hogy a cég valószínűsíthető árbevételének fele szőrén-szálán eltűnt, nem szerepel a beszámolókban. Ennek oka az lehet, hogy igaz, amit Hódmezővásárhelyen széles körben beszélnek: a polgármester családi cége sokszor "elfelejt" számlát adni a szülések után, ezzel pedig elkerüli az adózást. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.