/

Bajba kerülhet Márki-Zay Péter feleségének cége

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester feleségét, az otthonszüléses bábaként tevékenykedő Vincze Felíciát súlyos büntetőügyben hallgatták ki tanúként. Az eljárás során tett ellentmondásos vallomásai után azonban az sem kizárt, hogy gyanúsított lesz – írja az Origo.

A vádirat szerint öt évvel ezelőtt egy csecsemő azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. A szülést Márki-Zayné vezette le a szülők otthonában, de nem adta be a K-vitamint, mert, mint kiderült, áltudományos hiedelmeket vall ezzel kapcsolatban, például azt hallotta, hogy a K-vitamin rákot okozhat.

Márki-Zayné a Te Szülésed Kft. alkalmazottjaként dolgozott, a cég ügyvezetője 2017-ig maga Márki-Zay Péter volt. A lap cikkéből kiderül, hogy a cég valószínűsíthető árbevételének fele szőrén-szálán eltűnt, nem szerepel a beszámolókban. Ennek oka az lehet, hogy igaz, amit Hódmezővásárhelyen széles körben beszélnek: a polgármester családi cége sokszor “elfelejt” számlát adni a szülések után, ezzel pedig elkerüli az adózást.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Az eső elkerüli Szegedet pénteken, de sok lesz a felhő

Következő sztori

Magyar milliárdos még sohasem volt ilyen magas sportdiplomáciai státuszban

Legutóbbi hasonló cikkek