Van, ahol fél áron szállhatunk meg szezonon kívül

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A január nem számít éppen főszezonnak a hotelekben. Egyszerű, de nagyszerű dologhoz folyamodnak ilyenkor: töredék árért kínálnak több napot is, olyan helyeken, ami nyáron sokaknak megfizethetetlen.

Ezeknek az ajánlatoknak nem lehet ellenállni, ezért sokan vidékről is elutaznak januárban, találtunk olyat, aki Szegedről a Balatonig ment hosszú hétvégézni.

„ Ez a szálloda úgy látjuk, hogy tele van, már ha a parkolót nézzük, mert megállni sem lehet. Mi családdal jöttünk ebbe a négycsillagos szállodába, ami azért is fogott meg, mert nagyon jól nézett ki a képeken. Most vagyunk itt először, de lehet, hogy nyárra is összespóroljuk a pénzt, hogy el tudjunk jönni, mert minden szupernek tűnik

– meséli Évi, aki Szegedről jött férjével és két gyermekével Siófokra, a Luxury Hotel Conference and Spa -ba.

“Ebben az időszakban a hétvégéinkre érkezik több foglalás, a hétköznapokon kevesebb a vendéglétszám. A Balaton inkább a nyáron kedvelt, szezonban végig majdnem teltházzal üzemelünk. Ilyenkor télen sajnos vannak rosszabb, kevesebb foglaltsággal rendelkező hétköznapok. De ilyenkor segítenek a siófoki programok, városi rendezvények, amik vendégcsalogatóként is működnek. Ezeket a holt időszakokat éves nyitva tartású szállodaként próbáljuk átvészelni és természetesen ilyenkor is törekedünk a több vendégre különféle csomagajánlatokkal.” – ezt már a fent említett szálloda igazgatója, Nyirőné Hodola Zita mesélte.

Nem is gondolnánk, hogy ilyenkor is mennyien kelnek útra. Persze csak azokon a helyeken foglalnak, ahol jelentős kedvezményeket adnak.

„Vannak ilyen szállás kínáló applikációk, én ott szoktam nézelődni. Általában találok is remek ajánlatokat, így nem érzem magam rosszul, ha mi a párommal nem főszezonban nyaralunk. Ilyenkor költségkímélőbb az egész, és ugyanolyan jókat eszünk, vagy fürdünk a wellnes részlegbe, mintha karácsonykor jönnénk.” – meséli Tibor, aki szintén az Alföldről érkezett Hajdúszoboszlóra.

A wellness részleggel nem rendelkező panziók azért általában ilyenkor be vannak zárva, ott nincs mit csinálni. Persze nem rossz sétálgatni a Balaton parton, aztán pedig a meleg szobában TV –t nézni,

de sokkal nagyobb sikere van a jakuzzinak, az infraszaunának, vagy a masszázsnak, amit ilyenkor sok helyen szintén kevesebb pénzért kínálnak.

Érdemes figyelni az ajánlatokat, így akár a Szegedről más városokba látogatóknak, akár a Szegedre vágyakozó turistáknak is lehet kevés pénzből egy jó hétvégéje.

Előző sztori

Szomszédai mentettek meg egy idős makói asszonyt

Következő sztori

Ezektől a teáktól lehet fogyni