Politika

Tüntetéssel indul az év Szegeden (is)!

Tüntetéssel indul az év Szegeden (is)!

2019. január 1., kedd
Tüntetéssel indul az év Szegeden (is)!

Egyelőre úgy néz ki, komoly tömeget fog megmozgatni a szegedi rendezvény.

"Összellenzéki - civil - szakszervezeti demonstráció"

lesz csütörtökön Szegeden

, amire - az esemény alapján - már több mint 1700 ember "regisztrált be". A szervezők szerint "a rabszolgatörvény és a demokráciaellenes Orbán-rezsim ellen!" fognak tüntetni az egyébként baloldali városban. A csütörtöki tüntetéshez néhány szakszervezet is csatlakozott, akik beszédeket is mondanak: 1. Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) – Kiss Ernő megyei elnök; 2. Gumigyári Szakszervezeti Szövetség, Szegedi Gumigyári Szakszervezete – Radics Gábor titkár 3. Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) – Farkas Andrea megyei titkár 4. MASZSZ Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezete – Naszály Gábor elnök

UPDATE: A szegedi Fidesz közleményben reagált a tüntetés hírére

"Tüntetésre hív a bukott baloldallal összefeküdt szegedi Jobbik és a szocialisták házi civiljei. Szegedet a leszerepelt, tehetségtelen, és korrupt baloldaltól kell megvédeni.

Kormányellenes tüntetésre hívnak a bukott és korrupt baloldal képviselői a Jobbikkal nagy egyetértésben. Az a baloldal hív tüntetésre, mely amikor az országot vezette, több százezer munkahelyet szüntetett meg. Az a baloldal hív tüntetésre a polgári kormány ellen, amely soha nem látott csődbe vezette az országot.

2010 óta duplájára emelkedett a minimálbér, idén növekszik a gyed, a diplomás gyed, és a kormány bevezeti a gyermekek otthonápolási díját. A baloldal csak elvett az emberektől, ezért a csendes többség, a munkavállalók, a családosok, és a nyugdíjasok jól tudják, hogy az érdekeiket csak a Fidesz-kormány képviseli.

Szeged a többi magyar városhoz képest alulteljesít. Nincsenek nagyberhuázások és termelő munkahelyek. Magasak az adók és a vállalkozókat extrém adóterhelés alatt dolgoznak. A tehetségtelen és korrupt szegedi szocialisták felett eljárt az idő. Szegedet tőlük kell megvédenünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.