Kultúra

Megújul a Belvárosi mozi, már bontják a nagytermet

Megújul a Belvárosi mozi, már bontják a nagytermet

2019. január 7., hétfő
Megújul a Belvárosi mozi, már bontják a nagytermet

Már pakolnak a szegedi Belvárosi moziban, elkezdődött a bontás, a nagyteremben felszedték a székeket. A külső és belső felújítást a tervek szerint februárban kezdik, vetítés a mozi egyik termében folyamatosan lesz, a legtöbb rendezvényt is megtartják, főként a Délvidék Házban - írja a Délmagyar.

– Már szedik fel a székeket itt, a nagyteremben egy külsős cég munkatársai, ezeket eladtuk, egy dunaújvárosi intézmény vette meg – mutatta Szabó Éva, a Belvárosi mozi vezetője. A széksorok egy részét fehér lepel takarja, amely nem azok védelmét szolgálja, ez a már leszedett mozivászon, ami az újszegedi Délvidék Házba kerül át. A cikkből kiderül, hogy itt már január 15-én operát közvetítenek, újabb része lesz a Met-sorozatnak. Azt tervezik, hogy az Ezüsthaj filmklub és az egyetemista filmvetítések is ott lesznek márciustól. A mozi vezetője hozzátette, hogy nagyon sok helyet bejártak, végül úgy tapasztalták, ez felel meg legjobban céljaiknak, minimális átalakítással, az itt lévő terem 220 fő befogadására is alkalmas lehet. Itt tartják majd meg a Zsigmond Vilmos Filmfesztivált májusban, és terveik szerint az Oscar-gálát is közvetítik majd. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.