Közélet

Kiakadtak a szegediek a városban uralkodó hókáosz miatt

Kiakadtak a szegediek a városban uralkodó hókáosz miatt

2019. január 7., hétfő
Kiakadtak a szegediek a városban uralkodó hókáosz miatt

Ahol szombaton sikerült eltakarítani a havat, ott hétfő hajnalra valóságos közúti bowlingpályává fagytak az utak Szegeden. Jobb híján a Facebookon dühöngenek a szegediek.

Egy felháborodott bejegyzés törte meg a "jeget" a Szegeden láttalak Facebook-csoportban. Az elégedetlen felhasználó az iránt érdeklődik, hogy hol vannak a hókotrók az utakról? Holott a város elméletileg felkészült a téli időjárásra.

Magában az eredeti posztban egy téves állítás is szerepel, például a Magyar Közút a szegedi utak közül csak azokat kezeli, melyek áthaladnak a városon. A többin az út karbantartása a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata.

A kommentelők között valaki viccelődve azt javasolta vasárnap este, hogy nem is autóval, hanem jégkorcsolyával kell elindulni otthonról. Sokan a sószórókat hiányolják az utakról, ami a közhiedelemmel ellentétben még mindig megengedett, de kormányrendelet tiltja a járdán való sószórást, helyette környezetkímélőbb anyaggal kell megoldani a porta előtti járda síkosságmentesítését, különben bírság szabható ki.

Egy másik elkeseredett kommentelő már belefáradt, szerinte évente felmerülő probléma, hogy nem tud eleget tenni az úttestek jégpáncéllá fagyásának elkerüléséért az önkormányzat. A hétvégi hókáosz mélypontja eddig az volt, amikor

Újszegeden kellett eltolnia egy csuklósbuszt az utasoknak

.

UPDATE: 60 hótakarítóval szálltak harcba, mégsem ment minden zökkenőmentesen

Szombaton szemmel láthatóan hatékonyan takarították a havas utakat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, azonban vasárnapra mintha elfogyott volna a szufla. Az önkormányzatot és Makrai Lászlót is kerestük, azonban választ nem kaptunk arra, hogy pontosan milyen felkészültséggel várták a hétvégi havazást. Azt a Szeged.hu-ról tudtuk meg, hogy öt úttestet, valamint öt kisebb, a járdákat takarító hókotró járja az utakat, emellett hatvan munkás segíti a hó eltakarítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.