Politika

Keményen kritizálta a szegedi városvezetést az egyetem egyik vezetője

Keményen kritizálta a szegedi városvezetést az egyetem egyik vezetője

2019. január 14., hétfő
Keményen kritizálta a szegedi városvezetést az egyetem egyik vezetője

A rektorhelyettes szerint ugyaniseddig csak a kormány támogatására számíthattak, ha fejlődni akartak, Botka Lászlóék pedig semmibe veszik az egyetemet, ezért is kellene új városvezetés.

Egy konferenciát követően

fogalmazott meg igen kemény kritikát

a szegedi egyetem rektorhelyettese, amitől a városvezetés nem lehet boldog. Zakar Pétereredetileg arról beszélt, hogy az SZTE-nek is nemzeti egyetemmé kell válnia, ennek számos előnye miatt és ezen az úton már el is indultak egy ideje. Egyre több és egyre komolyabb nemzetközi kapcsolatai vannak az univerzitásznak; több ezer külföldi hallgatójuk van és a magyar diákok is a kormány támogatása miatt számos külföldi tanulmány- és kutatóút közül választhatnak. - Közben folyamatosan fejlődik az intézményünk, szintén a magyar kormány és az unió hozzájárulásával, azonban ezeket a felhúzott, felújított intézményeket lendülettel kell felruházni – magyarázta a rektorhelyettes, aki szerint azonban "égetően fontos a gondolatformálás". - A nemzeti talajon állást nem zárja ki a nemzetközi kapcsolat, hiszen magyar értékekkel lehet megtölteni az együttműködéseket, éppúgy, mint az SZTE épületeit, amihez

mindennemű támogatást megad a magyar kormány, ellentétben a városvezetéssel

– szögezte le az államtitkár és verte ki ezzel a biztosítékot Botka Lászlóéknál.

"Szomorúan tapasztaljuk, hogy az önkormányzat évtizedek óta semmibe vesz minket. Még a városi naptárban sem kaptunk helyet. Mindenképp új városvezetésre van szükségünk! Lendületes pályára kell állítani Szegedet. Az államnak, a vallásnak és a városnak egységben kell állnia a sikerhez, de ebből az utóbbi elem hiányzik"

- részletezte Zakar Péter, majd hozzátette:

"Azt látom, hogy a vesztét érzi az ellenzék, csak a botránykeltés az eszközük."

– tette hozzá Zakar Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.