Közélet

Ismét elhasalt az SZKHT hótakarításból

Ismét elhasalt az SZKHT hótakarításból

2019. január 9., szerda
Ismét elhasalt az SZKHT hótakarításból

Minden a legnagyobb rendben! – állítja Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ennek ellenére a szegediek többsége a keddi hóesésben toporogva nem érezte így.

Szakadó hó borzolta a kedélyeket Szegeden kedd este. A hétvégén is korholták a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-t, amiért

úgy tűnik, hogy nem megfelelő intenzitással takarították vasárnap este az utakat, amik aztán jégpályává váltak. Kedden szintén kinyílt a kommentesláda a Szegeden láttalak Facebook-csoportban.

A hozzászólók többsége azon hitetlenkedik, hogy már viszonylag kevés hótól is megbénul a forgalom a városban, így például a nagykörúton csak araszolva lehetett előrehaladni a hóesés közben. Mások elsütötték a már-már szakállas poént, hogy a hókotró istenséghez hasonló, hiszen mindenki beszél róla, mégse látta senki.

Erre cáfolt rá egy másik hozzászóló, aki látott hókotrót, csak épp a tolólapátja nem volt leengedve és a kép tanúsága szerint még sót sem szórt az úttestre.

"Felkészülnek! Eddig csak mondták, lehet hogy most csinálják is? Mire elolvad biztosan készen lesznek. Szörnyű amit művelnek" – írta egy másik kommentelő.

Makrai László szerint megfelelő felkészültséggel várták a hétvégi és a keddi havazást is. Megkeresésünkre abból a síkosságmentesítést szabályzó önkormányzati rendeletből idézett, melyben azt írják, hogy

5 centi hó alatt a Belvárosi hidat sem kezdik el takarítani, viszont a városban összesen 240 kilométernyi út takarításáért felelős az SZKHT.

Rozsnyai János, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. szállítás és logisztikai részlegvezetője szerint vasárnap este a nagygépek a fő- és tömegközlekedési útvonalakon hatszor, a kiemelt belvárosi szakaszokon és a nagykörúton pedig kilencszer közlekedtek. Azt viszont még mindig nem derítettük ki, ha azt állítják az önkormányzati cégek, hogy rendesen takarítják az utakat, akkor a szegediek miért érzik úgy, hogy káosz alakul ki, amint egy kevés hó esik. A választ közöljük, amint megkapjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.