Sport

Hosszabbításban nyert a Szedeák a Kaposvár ellen

Hosszabbításban nyert a Szedeák a Kaposvár ellen

2019. január 9., szerda
Hosszabbításban nyert a Szedeák a Kaposvár ellen

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata hosszabbítást követően 81-73-ra legyőzte a közvetlen rivális Kaposvári KK-t.

Körülbelül 800 néző gyűlt össze az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák első idei hazai meccsén, amelyen Sulovics büntetőjével a szegediek szereztek vezetést. Igaz nem örülhettek sokáig, hiszen a vendégek ezt követően egy 12-0-ás futást produkáltak, így hát nem csoda, hogy négy perc elteltével Mandics-mester időt kért.

Az időkérést követően Johnson révén ismét a Kaposvár volt eredményes. A túloldalon Boltics törte meg az öt perce tartó szegedi gólcsendet, majd Ponjavics betörése zárult kosárral. Markovics triplájára Sulovics szintén hárompontossal reagált. Green zsákolási kísérlete kudarcba fulladt, majd miután ziccerben sapkát kapott lehozta Mandics az amerikai légióst, aki szemlátomást kissé zokon vette edzője döntését. Ponjavics közben továbbremekelt, többek között neki is köszönhetően a negyed végére 19-17-re felzárkózott riválisához a Szedeák.

A második negyed elején Baki triplájával és Markovics duplájával ismét hét pontosra növelte előnyét a Kaposvár. Négy és fél perc telt el a játékrészből, amikor Boltics két villanásától fellelkesültek a hazaiak, olyannyira, hogy Kerpel-Fronius Gáspár ziccerét követően időt kért a vendégek mestere. Ponjavics ellenállhatatlan volt mind védekezésben, mind pedig támadásban, Sulovics is beköszönt így ismét egyenlő volt az állás, majd Boltics triplájával átvette a vezetést a Szedeák, sőt két perccel később a frissen beállt Révész révén már öt pontosra nőtt a hazai előny. Johnson és Ubilla büntetőire Ponjavics triplával válaszolt. Green keze nem remegett meg büntetőzés közben, így 37-32-es szegedi vezetéssel vonulhattak a nagy szünetre a csapatok.

Technikai malőrrel kezdődött a második félidő, ugyanis elromlott az eredményjelző, amit a szervezők csak hosszú percek után tudtak helyrehozni. Boltics kezdte a második félidei pontgyártást. Markovics triplája után Sulovics két büntetőt is rontott, két perccel később viszont a palánk alól javított. Boltics egy szép szólót követően volt eredményes, Hendlein reagált - ziccerben nem hibázott. Sulovics tripláját vastapssal jutalmazta a szegedi publikum, a túloldalon Spica válaszolt duplával. Ubilla büntetőivel öt pontosra olvadt a hazai előny, Boltics zseniális megmozdulásával azonban hamar visszaállt a hét pontos differencia. Három és fél perccel a negyed vége előtt Juhos megszerezte első pontjait. Spica nagy füttykoncert közepette kettő, Hendlein egy büntetőt hibázott. Spica után Hendlein kétszer is nyakatekert helyzetből beköszönt, Révész közelijével és 54-48-as hazai előnnyel zárult a harmadik negyed.

A záró negyed elején Hendlein és Spica révén hamar két pontra zárkózott a Kaposvár. Révész két büntetőjéből csak egy volt pontos. Ponjavics közép távolija után Hendlein kétszer is duplázott, majd Ubilla triplájával hat és fél perccel a vége előtt átvette a vezetést a Kaposvár, így érthető módon a szegediek mestere időt kért. Az időkérés lendületet adott a Szedeáknak, előbb Révész, majd Green duplázott – a hirtelen fellángolásra időkéréssel reagált Fekete Ádám, a kaposváriak vezetőedzője. Kerpel-Fronius kintről próbálkozott sikertelenül, nem úgy, mint a túloldalon Ubilla, akinek a hárompontosával ismét a vendégeknél volt az előny. Egy könnyelmű labdavesztést követően Ubilla közelről is betalált, ezzel bő három perccel a vége előtt három pontra nőtt a somogyi előny. Sulovics csak egy büntetőt tudott értékesíteni a megítélt kettőből, Boltics betörés után volt eredményes. Ezt követően ismételten egy buta labdavesztés után kerültek ziccerbe a vendégek, amit Markovics ki is használt.

Egy perccel a vége előtt Ponjavics triplájával ismét átvette a vezetést a Szedeák. Green remek labdaszerzését követően Vágvölgyi próbálkozott triplával, sikertelenül. Tíz másodperccel a végső dudaszó előtt Johnson kinti kísérlete után a támadólepattanót szerző Hendleint Sulovics faultolta, aki ezzel ki is pontozódott. A két büntetőből a sértett csak egyet értékesített, így 67-67-es döntetlennel zárult a negyedik negyed, tehát jöhetett a ráadás.

Aleksandar Ponjavics duplájával és pontos büntetőjével kezdődött a ráadás. Smica két büntetővel válaszolt. Boltics remek betörését Spica másolta a túloldalon, majd két büntetővel előnyhöz jutatta csapatát. Másfél perccel a vége előtt Boltics betörésével visszavette a vezetést a Szedeák, majd a védekezésben kiharcolt faultjáért járó két büntetőt is értékesítette. A kaposvári tréner időkéréssel reagált minderre. A magához képest halványan játszó Juhos egy remek sapkával vétette észre magát. Kerpel-Fronius büntetőiből csak egy volt jó, Green viszont nem hibázott, Aleksandar Ponjavics ziccerrel tette fel a koronát mai teljesítményére. A végeredmény 81-73,

fontos rangadót

nyert a Natrutex-SZTE-Szedeák.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 15. forduló.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvár 81-73 (17-19, 20-13, 17-16, 13-19)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette:Papp P., Rácz, Hervay. Szedeák: Boltics, Vágvölgyi, Green, Juhos, Sulovics. Csere: Ponjavics, Kerpel-Fronius, Révész. Vezetőedző: Andjelko Mandics. Kaposvár: Ubilla, Johnson, Markovics, Hendlein, Spica. Csere: Halász, Bogdán, Baki. Vezetőedző: Fekete Ádám. Kipontozódott: Sulovics (40.), Vágvölgyi (40.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.