Kultúra

Gimnáziumi diákok munkáiból nyílt kiállítás a Kormányhivatalban

Gimnáziumi diákok munkáiból nyílt kiállítás a Kormányhivatalban

2019. január 21., hétfő
Gimnáziumi diákok munkáiból nyílt kiállítás a Kormányhivatalban

Egy különleges kiállítás rendhagyó megnyitójával köszöntötte idén a Csongrád Megyei Kormányhivatal a magyar kultúra napját. Hétfőtől a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium négy diákjának alkotásait láthatják a hivatal aulájában az érdeklődők egy hónapig.

A tárlat egy lelkes rajztanárnő és két fiatal, egy slammer-költő és egy fotográfus összefogásából, előbb egy pályázatra készült projekt volt, mely 2017 őszére egy összetett kiállítási anyaggá nőtte ki magát. A versek (slamek) és fotók összhangja, egymásra reflektálásával saját belső világuk, és a külső világgal való kapcsolatuk bemutatása volt a célja a két radnótis diáknak.

A csapatba tavasszal egy újabb, nemzetközi projekt kapcsán becsatlakozott két további ifjú művész: egy grafikus és egy zenész. Összefogásukból megszületett a ’Mi’ című kisfilm, és ahhoz kapcsolódóan létrejött egy performansz, mely Budapesten győzelmet hozott számukra, így ezt követően Morvaország fővárosában, Brnóban is előadták.

Most január 21-étől a kiállítás felfrissítve válik megtekinthetővé a négy fiatalt összekötő közös városban, Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában. A megnyitón az eddig csak a két fővárosban és a kiállítás első helyszínén, Hódmezővásárhelyen látott performansz is bemutatásra került. Fotók: Kovács Ferenc  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.