Politika

Érdektelenségbe fulladt a forgalomlassító tüntetés

Érdektelenségbe fulladt a forgalomlassító tüntetés

2019. január 18., péntek
Érdektelenségbe fulladt a forgalomlassító tüntetés

Alig kétszázan köröztek péntek délután a Rákóczi téren az Álljon le az ország! nevű demonstráció szegedi helyszínén. A tüntetők a kormányhivatalnál petíciót adtak át.

Keveseket mozgatott meg a szegedi tüntetéssorozat harmadik epizódja. A gyülekezőt követően Farkas Andrea, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára mondott beszédet, melynek a végén bejelentette, hogy a forgalom lassító demonstrációt követően petíciót adnak át a kormányhivatalba. A dokumentumban többek között azt követelték a tüntetők, hogy emelje a kormány a béreket, de legfőképp vonják vissza az úgynevezett túlóratörvényt.

A néhány perces rendeződést követően kezdték el róni a köröket a demonstrálók, soraik között az országos ellenzéki pártok önkormányzati képviselőivel, így például a baloldali pártok új cimborája, Tóth Péter is feltűnt Kozma Józsefen kívül. A tüntetésen megjelent Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő, azonban ő nem mondott beszédet.

A körkörös sétálást olykor megakasztotta egy-egy elhaladó villamos, de szerencsére csak egyszer kellett a Kossuth Lajos sugárúti mentőállomásról mentőkocsinak elhajtania, az is akadálytalanul tudott közlekedni. A nagyjából 40 percen át tartó séta végén a kormányhivatalnál felolvasták a petíció szövegét, majd beadták a hivatalba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.