/

Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Az új sürgősségi rendszernek köszönhetően hamarabb orvos elé kerülnek az azonnali ellátásra szorulók, hiszen az érkezéstől számított tíz percen belül az állapotának megfelelően besorolják és az ellátási helyére irányítják a pácienseket – mondta a Magyar Időknek az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az elmúlt időszak egészségügyi történéseit összefoglalva kitért az országos intézetek és a nővérszállók fejlesztésére, illetve a béremelésekre és ösztöndíjakra is.

– Zökkenőmentesen bevezették az új, triázs-rendszerre épülő sürgősségi ellátást a magyar kórházakban – mondta a lapnak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A sürgősségi osztályokon az új jogszabály értelmében január elsejétől akut alapellátási egységek is működnek, ahova azokat a betegeket küldik, akik nem sürgősségi, hanem háziorvosi ellátásra szorulnak. Kásler Miklós ennek kapcsán közölte: szorgalmazza, hogy a sürgősségi orvosok együttműködjenek, közvetlen kapcsolatban legyenek a családi orvosokkal, hiszen ez is megkönnyíti és gyorsabbá teszi az ellátást.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Durván betalált a szegedi városvezetést ért egyetemi kritika

Következő sztori

Több mint ezer új lakást árultak decemberben Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek