Egészség

Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

2019. január 15., kedd
Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

– Az új sürgősségi rendszernek köszönhetően hamarabb orvos elé kerülnek az azonnali ellátásra szorulók, hiszen az érkezéstől számított tíz percen belül az állapotának megfelelően besorolják és az ellátási helyére irányítják a pácienseket – mondta a Magyar Időknek az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az elmúlt időszak egészségügyi történéseit összefoglalva kitért az országos intézetek és a nővérszállók fejlesztésére, illetve a béremelésekre és ösztöndíjakra is.

– Zökkenőmentesen bevezették az új, triázs-rendszerre épülő sürgősségi ellátást a magyar kórházakban – mondta a lapnak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A sürgősségi osztályokon az új jogszabály értelmében január elsejétől akut alapellátási egységek is működnek, ahova azokat a betegeket küldik, akik nem sürgősségi, hanem háziorvosi ellátásra szorulnak. Kásler Miklós ennek kapcsán közölte: szorgalmazza, hogy a sürgősségi orvosok együttműködjenek, közvetlen kapcsolatban legyenek a családi orvosokkal, hiszen ez is megkönnyíti és gyorsabbá teszi az ellátást. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.