Politika

Akár össze is fogna Gyurcsánnyal Márki-Zay Péter

Akár össze is fogna Gyurcsánnyal Márki-Zay Péter

2019. január 20., vasárnap
Akár össze is fogna Gyurcsánnyal Márki-Zay Péter

A Jobbikot és másokat is támogat, Gyurcsány Ferencet elszámoltatná, de ha kell, össze is fogna vele – ezt mondta Márki-Zay Péter csaknem egy évvel azután, hogy függetlenként megválasztották Hódmezővásárhely polgármesterének. Arról is beszélt, hogy a demonstrációkat támogatja, és nagyra értékeli az MTVA épületébe behatoló ellenzéki politikusok akcióját. - olvasható a hirado.hu-n.

Nem lehet finnyáskodni, ha az ellenzéki összefogásról van szó – erről beszélt Hódmezővásárhely polgármestere csütörtökön. Márki-Zay Pétert tavaly februárban választották meg a város élére. A függetlenként induló politikus akkor mindegyik ellenzéki párt támogatását élvezte, az országgyűlési kampányban viszont ezután többször a Jobbik jelöltje mellett tett hitet.

A Jobbikróla Pesti Srácok írta meg, hogy képviselőjük, Rig Lajos nemrég a baloldali Népszava cikkét osztotta meg a közösségi oldalon, annak ellenére, hogy néhány éve a „Becsületem a hűség” SS jelmondatra emlékeztető becsület és hűség szavakat tetováltatta magára.

A Pesti Srácok azt írja: Rig Lajos ma is a párt tagja, ugyanúgy, ahogy zsidó képviselők összeírását sürgető Gyöngyösi Márton, egy Adolf Hitlernek maszkírozott férfival fotózkodó Janiczak Dávid, a zsidó emlékműbe beleköpő Kulcsár Gergely, vagy Szávay István is, aki egy hangfelvétel szerint azzal büszkélkedett, hogy leütött egy – ahogy monda – „kampós orrú rohadékot”.

Márki-Zay Péter szerint viszont a Jobbik megváltozott, ezért támogatja őket, de az összefogás jegyében – mint mondta – másokat is. Szerinte az ellenzéki palettára most minden eszköznek rá kell férnie.

Ilyenek véleménye szerint például a tüntetések és az ellenzéki politikusok akciói a közmédia székházában, amelyeket nagyra értékel, de ő maga nem feküdne a földre. Márki-Zay Péter azt is mondta: a sztrájk és a demonstráció is jó eszköz, amelyeket támogat is meg nem is.

Mindez pedig elvezet ahhoz, hogy forradalom legyen – fogalmazott Márki-Zay, aki szerint például az általa vezetett mozgalom, az úgynevezett Kossuth körei is tömegmozgalommá váltak.

Márky-Zay Péter ezután aPesti Srácoknak arról is beszélt: nincsenek miniszterelnöki ambíciói, de nem zár ki semmit.Márki-Zay Péter azt is mondta: Gyurcsány Ferencet elszámoltatná, de ha kell, össze is fogna vele.

hirado.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.