A K’-ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csődbűntett miatt folyik büntetőeljárás a céggel szemben. A társaságot a szocialista Botka László vezette szegedi önkormányzat is előszeretettel foglalkoztatta: 700 milliós megbízást is adtak.

Tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Szegedi Járásbíróságon Hódmezővásárhely legnagyobb korrupciós ügyeként nyilvántartott K’-ART ügy tárgyalása. A csődbűntett miatt folyó eljárásban több egykori állami tisztviselő mellett a K’-ART cégcsoportot akkor tulajdonló, a Jobbikkal szoros kapcsolatot ápoló és a Márki-Zay kampányban aktívan részt vevő Kendi család tagjai ültek a tanúk padján.

A Jobbikos politikus, Kendi Imre családi cége a vádirat szerint

a Balogh Imsi sportcsarnok PPP konstrukcióban történt építése során károsított meg hatvan alvállalkozót 800 millió forinttal.

A cég akkori egyik tulajdonosa ezer szállal kötődik a Jobbikhoz. Nem csupán tagja a pártnak, hanem 2014-ben a Jobbik listavezetője volt Hódmezővásárhelyen, mandátumot is szerzett, de a közgyűlésbe már nem ült be. Sajtóhírek szerint jó barátja és egyik támogatója a város polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

A cég egyébként nem csak Vásárhelyen tevékenykedett „sikeresen”, hanem a szocialista

Botka László vezette szegedi önkormányzat is előszeretettel foglalkoztatta. A K’-Art bevétele például 2010-ben még 1,5 milliárd forint volt, melyhez 700 millióval járult hozzá a Tisza-parti Általános Iskola felújításáért Szeged. A szerződést egyébként ott is többször módosítani kellett, mert a kivitelező haladékot kért a műszaki átadásra.

A K’-ART károsultjainak ügyvédje szerint itt is kifizetetlen alvállalkozók maradtak a beruházás befejezése után.

A szegedvaros.hu oldalon még ma is olvasható, „a kész épületet látva elmondhatjuk, hogy a múlt és a jelen tökéletes összhangja született meg a tervező rajzasztalán, amelyet a kivitelező K-Art Zrt. precíz pontossággal, magas színvonalon valósított meg.”

Mint arról Szeged város honlapján is beszámoltak, 2010 júniusában együtt adta át a csarnokot a jobbikos Kendi Imre és a szocialista polgármester, Botka László.

Előző sztori

Te ráismernél az 1986-os Szegedre? – igazi időkapszula került fel az internetre

Következő sztori

Mi a hiba a képen???