Politika

A K’-ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék!

A K’-ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék!

2019. január 22., kedd
A K’-ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék!

Csődbűntett miatt folyik büntetőeljárás a céggel szemben. A társaságot a szocialista Botka László vezette szegedi önkormányzat is előszeretettel foglalkoztatta: 700 milliós megbízást is adtak.

Tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Szegedi Járásbíróságon Hódmezővásárhely legnagyobb korrupciós ügyeként nyilvántartott K’-ART ügy tárgyalása. A csődbűntett miatt folyó eljárásban több egykori állami tisztviselő mellett a K’-ART cégcsoportot akkor tulajdonló, a Jobbikkal szoros kapcsolatot ápoló és a Márki-Zay kampányban aktívan részt vevő Kendi család tagjai ültek a tanúk padján. A Jobbikos politikus, Kendi Imre családi cége a vádirat szerint

a Balogh Imsi sportcsarnok PPP konstrukcióban történt építése során károsított meg hatvan alvállalkozót 800 millió forinttal.

A cég akkori egyik tulajdonosa ezer szállal kötődik a Jobbikhoz. Nem csupán tagja a pártnak, hanem 2014-ben a Jobbik listavezetője volt Hódmezővásárhelyen, mandátumot is szerzett, de a közgyűlésbe már nem ült be. Sajtóhírek szerint jó barátja és egyik támogatója a város polgármesterének, Márki-Zay Péternek. A cég egyébként nem csak Vásárhelyen tevékenykedett „sikeresen”, hanem a szocialista

Botka László vezette szegedi önkormányzat is előszeretettel foglalkoztatta. A K’-Art bevétele például 2010-ben még 1,5 milliárd forint volt, melyhez 700 millióval járult hozzá a Tisza-parti Általános Iskola felújításáért Szeged. A szerződést egyébként ott is többször módosítani kellett, mert a kivitelező haladékot kért a műszaki átadásra.

A K’-ART károsultjainak ügyvédje szerint itt is kifizetetlen alvállalkozók maradtak a beruházás befejezése után. A szegedvaros.hu oldalon

még ma is olvasható

, „a kész épületet látva elmondhatjuk, hogy a múlt és a jelen tökéletes összhangja született meg a tervező rajzasztalán, amelyet a kivitelező K-Art Zrt. precíz pontossággal, magas színvonalon valósított meg.”

Mint arról Szeged város honlapján is beszámoltak, 2010 júniusában együtt adta át a csarnokot a jobbikos Kendi Imre és a szocialista polgármester, Botka László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.