Meteor

A héten is télies lesz az időjárás

A héten is télies lesz az időjárás

2019. január 20., vasárnap
A héten is télies lesz az időjárás

A héten is télies lesz az időjárás: többször várható havazás, emellett hidegre kell készülni, többfelé napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a napsütés mellett néhol előfordulhat hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de ahol kiderül az ég és a táj hóval borított, mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható. Kedden az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz lesz az idő. Délen és keleten lehet elszórtan hószállingózás, havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között valószínű, ám a derült, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, főként a keleti, délkeleti tájakon havas eső, eső, is valószínű. Néhol ónos eső előfordulhat, megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között várható. Csütörtökön több helyen valószínű csapadék: nyugaton inkább hóra, másutt a havazás mellett havas esőre, esőre lehet számítani,ónos eső előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok várható. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak. Pénteken szintén több helyen valószínű havazás, elsősorban keleten, délkeleten havas eső, eső is lehet. Többfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Szombaton elsősorban a déli és keleti területeken, vasárnap helyenként fordulhat elő havazás, hózápor. Szombaton többfelé erős, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban mindkét nap mínusz 7 és 0, napközben mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.