Közélet

Szegedet előzi Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló is karácsonykor

Szegedet előzi Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló is karácsonykor

2018. december 13., csütörtök
Szegedet előzi Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló is karácsonykor

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem otthon töltik a karácsonyt, a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint idén 85 százalékkal nőhet a szálláshelyek forgalma a december 22-26. közötti időszakban.

Az átlagos foglalások 2 naposak és 63 ezer forint az értékük. A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, és Szeged hotelei könyvelhetik el – írja az MTI a Szállás.hu közlése alapján. SZÉP-kártyás fizetést eddig nagyjából minden tizedik vendég tervezett, ők jellemzően 98 ezer forintot szánnak a szálláshelyre. A portál adatai szerint a legdrágább karácsonyi belföldi kiruccanás közel félmillió forint, a legolcsóbb ugyanakkor csupán 3500 forint volt idén. A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások harmada ide szól. Fokozott az érdeklődés Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok és Miskolctapolca iránt is. A foglalások megoszlása szerint Heves, Pest és Zala megye a három dobogós. A legnépszerűbb külföldi úti cél listáját karácsonykor Zakopane vezeti, amit Bécs, Krakkó, és Prága követ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.