Gazdaság

Rekordösszeget költöttek vásárlásra a családok

Rekordösszeget költöttek vásárlásra a családok

2018. december 28., péntek
Rekordösszeget költöttek vásárlásra a családok

Karácsony után is rekordmagasságokban a lakossági fogyasztás, köszönhetően az év végi leértékeléseknek, a készleten maradt termékek kiárusításának és az óév búcsúztatására való felkészülésnek. Számítások szerint 2018-ban tavalyhoz képest bő ezermilliárd forinttal hagytak többet a családok az áruházak pénztáraiban, az értékesített áruk mennyisége több mint 6 százalékkal emelkedett - írja a Magyar Idők.

A lap cikke szerint változatlanul élénk a lakossági fogyasztás dinamikája a két ünnep között, főként az élelmiszer-alapanyagokat, italokat kínáló áruházláncoknál, ahol már a szilveszter jegyében folynak a bevásárlások. Az egész évben tapasztalt ütemes bővüléshez hasonlóan azonban a tartós fogyasztási cikkek piaca is élénk maradt karácsony után is: sokan szereznek be ezekben a napokban a karácsonyra kapott pénzből iparcikkeket, ajándéktárgyakat, nagyobb értékű műszaki eszközöket. Nincsenek kevesen azok sem, akik az ajándékok cseréje miatt keresik fel az árusítóhelyeket. Decemberben összesen 1200 milliárd forint körül alakul a bolti értékesítés, ami azt jelenti, hogy az év utolsó hónapjában a lakosság nagyjából 10 százalékkal hagyott több pénzt az üzletek pénztáraiban tavaly decemberhez képest – mondta a Magyar Időknek az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.