Kirúgták a kukaholding vezetőinek egy részét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Menesztették Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót és Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) vezetőségéből – számolt be a 24.hu csütörtökön. Egy független könyvvizsgáló cég szerint csődközeli állapotban a kukaholding.

Sokat elárult a cég helyzetéről, hogy az éves beszámolóját fél évvel a májusi határidő után adta le a hét elején az NHKV. Ebből az derült ki, hogy a cég 3,6 milliárdos veszteséget könyvelt el tavaly, az eredménytartaléka pedig mínusz 2,4 milliárd forintról mínusz 8,3-ra romlott. A kukaholding saját tőkéje 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra zuhant ez idő alatt – erről a Világgazdaság cikkezett a hét elején. A Moore Stephens K-E-S Audit Kft. független könyvvizsgáló szerint csődközeli állapotban van a cég, teljesen újra kell gondolni a gazdálkodását. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint úgy rossz az NHKV működése, ahogy van.

Részben emiatt alakult ki az a helyzet ősszel, hogy az egyik nonprofit hulladékgazdálkodó cég, a Zöld Híd több mint száz településen megszüntette a szemétszállítást. Szegeden még korábban, 2016 nyarán okozott problémát a kukaholding működése, hiszen a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től a kukaholding vette át a kommunális hulladék elszállításának számlázását, azonban ezt a feladatát nem látta el. Ennek következtében az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 61 millió forintot akart kifizettetni az SZKHT-vel.

Most Kántor Miklós gazdasági igazgatót rúgták ki helyettesével együtt, de menesztették a jogi igazgatót és Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is.

Előző sztori

A 60 felettieknek rendeznek előadást Szegeden

Következő sztori

Szegedet előzi Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló is karácsonykor