Közélet

Halkó Pál: A nemzeti konzultáció gyerekeink és unkáink jövőjéről szól

Halkó Pál: A nemzeti konzultáció gyerekeink és unkáink jövőjéről szól

2018. december 11., kedd
Halkó Pál: A nemzeti konzultáció gyerekeink és unkáink jövőjéről szól

A nemzeti konzultáció kitöltésének fontosságára hívta fel a figyelmet Halkó Pál, a szegedi Fidesz alelnöke.

„Magyarországnak jelenleg olyan kormánya van, aki megkérdezi az emberek véleményét olyan kényes kérdésekben is, mint a migráció, vagy mint most a családpolitika. Ezért mi magyarok kivételes helyzetben vagyunk, hogy elmondhatjuk álláspontunkat a nemzeti konzultáció keretében, akár egyetértünk kormányunk politikájával, akár nem.”- mondta Halkó Pál a Fidesz szegedi szervezetének alelnöke.

Hozzátette, hogy mindenkinek a saját felelőssége, állampolgári joga és kötelessége is, hogy kitölti e kérdőívet.

Mint mondta, a család nemcsak a nemzet alapegysége, hanem egyben a jövője is. „A konzultáció a gyerekeink és unokáink jövőjéről szól, azaz nemzetünk fennmaradásáról. Gondoljunk csak bele, hogy régen sokkal nehezebb körülmények között, a nagy tragédiák után, elnyomás alatt is vállaltak gyerekeket a magyar családok. Nem kaptak segítséget, nem is vártak ellenszolgáltatást és nem is az anyagiak voltak az elsődleges szempontok. Egyszerűen csak azért vállaltak gyerekeket, mert így volt teljes, egész és boldog az életük.”- mutatott rá a politikus.

Halkó Pál szerint mindenki tudja, hogy a gyermekvállalás felelősségteljes döntés, hiszen a sok öröm mellett nagy anyagi terhet is jelent egy család számára. Ő, három – ma már nagykorú - gyermek édesapjaként saját bőrén tapasztalta, hogy a kilencvenes években és a 2000-es évek elején, a szocialista kormányok idején a GYES nem volt elég a gyerekek pelenkájára, és nem volt gyermekek után járó adókedvezmény sem. Nem segítették a családokat, hanem elvettek tőlük, ennek ellenére nem volt kérdés, hogy vállalják a kettő után egy harmadik gyereket is.

A Fidesz szegedi alelnöke kifejtette, hogy Magyarország Kormányának ma gyökeresen más a családokhoz való viszonyulása. Különböző anyagi támogatásokkal veszi le a terhek nagy részét a gyermeket vállaló párokról.

A születés pillanatától, sőt már a terhesség alatt érezhető támogatást nyújt a gyermeket nevelő, gyermeket vállaló családoknak, könnyíti helyzetüket, babakötvény, adókedvezmény, családi pótlék, lakástámogatás (CSOK) formájában.

„A gyermeknevelés sok anyagi teherrel, lemondással, gonddal jár, de nagyságrendekkel több örömmel, ezért nem szabad megengedni, hogy akár önös érdekekből csak anyagi, vagy politikai kérdéssé avanzsáljuk.”- húzta alá Halkó.

Hangsúlyozta, hogy egy nemzet a saját állampolgáraitól lesz nemzet, és ezt nem lehet és nem is szabad összekeverni humanitárius dolgokkal.

A nemzeti konzultáció kitöltésével éljünk állampolgári jogunkkal, járuljunk hozzá a kormány jövőt befolyásoló felelősségteljes döntéséhez.

Halkó Pál arra kér mindenkit, hogy szánjon egy kis időt a konzultáció kitöltésére, hiszen mindannyiunk jövője a gyermekeinktől függ.

A nemzeti konzultáció kérdéseire online is válaszolhat ha

ide kattint

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.