Fehér köntösbe bújt Szeged – képgaléria

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek este óta szüntelenül havazik a napfény városában.

Szombaton éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 centiméter között lehet, a déli határvidéken helyenként 20 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

A havazás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra.

Jelenleg tizenkét hómunkás, öt nagy hókotró az utakon, és öt járda- és kerékpárút-takarító kis hókotró végzi a hó eltakarítását Szegeden.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Szeged fehér köntösben készül az ünnepekre:


A frissen leesett hó megihlette a város képzőművész ambíciókkal rendelkező lakosait:

A Móra Ferenc Múzeum dinoszauruszai egyelőre jól bírják a hideget, igaz, a szájuk tátva maradt a nagy hóesés láttán:

Tápén is beköszöntött a tél, az utak szórását már ott is megkezdték. 

Előző sztori

Erős érzelmeket vált ki a Valahol Európában

Következő sztori

Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből