Bezárt az Oliva Bisztró – a csendrendelet volt az utolsó csepp a pohárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bezárt Szeged népszerű és színvonalas étterme, az Oliva Bisztró néhány héttel ezelőtt. Hat éven át küzdött a vezetőség, a kegyelemdöfésnek az ősszel hatályba lépett zajvédelmi rendelet bizonyult.

“A buli addig tart, amíg a vendég jól érzi magát. Egy lagzin nem mondhatjuk, hogy éjfélig maradhatnak a vendégek” – mondta elkeseredve az Oliva Bisztró egykori vezetője, aki kérte, hogy nevét ne jelentessük meg. A Csongrádi sugárúti hely néhány héttel ezelőtt zárt be, pedig a város legszínvonalasabb éttermei közt tartották számon. A Mögnézzük gasztroblog például Leheletnyi Párizsként utalt méltató kritikájában az Olivára.

“50 alkalmazottunk volt az évek alatt, voltak nagyon jó munkatársaink is, de talán a vendégeink láthatták, hogy néha ingadozott a színvonal azért, mert nem mindig tudtuk azt létrehozni a csapatunkkal, amit biztosítani szerettünk volna. Voltak, akik nem tudták azt az irányt teljesíteni, amit mi elvártunk” – összegezte, hogy a hely hat éves működése alatt mi vezetett a bezáráshoz közeli állapothoz. “Az nem igaz, hogy idegileg tönkrementem volna, de elfáradtunk” – utalt a Délmagyarban a héten megjelent cikkre.

“A fő ok a bezárásra nem a zajrendelet volt, de biztosan ez volt az utolsó csepp a pohárban” – tért ki a szeptemberben életbe lépett zajvédelmi rendeletre, melynek értelmében hétköznap 10-től, hétvégén éjféltől nem lehet hangosan zenét játszani a szegedi vendéglátóhelyeken.

“A vendégeink nagyon szerették, hogy közel van templomhoz vagy akár a városházához, így esküvők után könnyen eljuthattak hozzánk, de szülinapozni is sokan jöttek. Igaz, hogy egy lakóövezet kellős közepén volt a helyünk, de csak szombatonként vállaltuk el ezeket a rendezvényeket. A közvetlen környezetünkben élőket nem zavartuk, akiket mégis, azokkal is meg tudtunk egyezni, hogy ne okozzon problémát a működésünk számukra” – idézte fel.

“Nem segített az önkormányzat a zajrendelettel”

– jelentette ki, majd hozzátette, ő eredetileg nem tudott arról, amikor szegedi vendéglátósok több tucatnyian összefogtak és a kormányhivatalhoz fordultak, hogy vizsgálja meg a zajrendeletet. “Ha tudok róla, akkor biztosan én is csatlakoztam volna hozzájuk” – mondta.

“Szívesen csinálnék egy új helyet. A történtek ellenére biztosan Szegeden maradnék, hiszen én is szegedi vagyok” – fogalmazott az Oliva egykori vezetője.

Fogynak az éttermek

Az utóbbi időszakban nem ez az egyetlen étterem, amelyik bezárt. Az ősszel a Sol Bistro zárt be, mert nem fizetett az IKV-nak tavaly óta, a Boros Kakas francia étterem pedig nem tudta kitermelni a hely magas bérleti díjat. Az évben az Anyám Tyúkjai zárt be a Széchenyi téren, és a Fa-Villa is lehúzta a rolót több évtizedes működés után.

Előző sztori

Messiás született, ki jövendöltetetett – Kiállítás nyílt a Dóm látogatóközpontban

Következő sztori

Darvasi László az év írója