Közélet

Utolérte az igazság a szegedi szocialistákat, Botka udvari beszállítóját és bűnbandáját

Utolérte az igazság a szegedi szocialistákat, Botka udvari beszállítóját és bűnbandáját

2018. november 20., kedd
Utolérte az igazság a szegedi szocialistákat, Botka udvari beszállítóját és bűnbandáját

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a Szegedi Járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet. Változtatás nélkül közöljük a Fidesz szegedi alapszervezetének közleményét.

A SZEVIÉP csődbűntettje Szeged legnagyobb politikai korrupciógyanús ügye. Az egykor jól menő szocialista építőipari vállalkozásból a szocialisták sameszai egyszerűen kilopták a pénzt, ezzel tönkretettek 500 szegedi és Szeged környéki kisvállalkozást, akiket az érzéketlen szocialisták helyett az Orbán-kormány kártalanít. Botka László környezetében egyre több az elítélt. Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin főjegyzőt, Kalmár Gábor kabinetfőnököt október 2-án ítélte a bíróság börtönbüntetésre első fokon hűtlen kezelés miatt. Másfél hónappal később Botka László udvari beszállítóját, a SZEVIÉP egykori vezetőit, Ujhelyi István sameszait is 5 év 2 hónap és 6 év börtönbüntetésre ítélték minősített csődbűntett miatt. A Szegedi Fidesz felszólítja Ujhelyi Istvánt és Botka Lászlót, a nyilvánosság előtt számoljanak el a súlyos börtönbüntetésre ítéltekhez fűződő viszonyukról. Különösen azért, mert a SZEVIÉP dolgozott a Botka-vezette önkormányzat cégeinek, Ujhelyi István pedig többször is nyilvánosan mutatkozott sporteseményeken Pistrui Lászlóval, az egyik elítélttel. Ujhelyi István sofőrjéhez ráadásul - aki jelenleg is egy szegedi önkormányzati céget vezet - ügyvezetőként 400 millió forint vándorolt kölcsönként a SZEVIÉP-től. Itt az ideje, hogy Botka László és Ujhelyi István színt valljon! Fidesz szegedi alapszervezete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.