Szegedet erős centrummá tenné a magyar kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az anyaországi területeket és a Vajdaságot is magába foglaló történelmi Alföld egészére szeretnénk egy fejlesztési programot megvalósítani Szeged vezetésével és Szeged-központúsággal – mondta el a vásárhelyi Promenádnak adott interjúban Lázár János. A képviselő szerint gazdaságfejlesztésben gondolkodik a kormány, hiszen növelni kell az ország versenyképességét, e tekintetben pedig a déli és a keleti régió munkaerő-piaci tartalékot jelent, illetve szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a határon túli magyar területekkel, így az Észak-Vajdasággal.

Lázár János főleg Vásárhelyről beszélt, de valamennyire érintette Szegedet is. A legérdekesebb részeket szedegettük ki az interjból.

A képviselő azt mondta, a kormány szándéka az, hogy Szegedet összekösse Szabadkával, az ottani vasúti pályát korszerűsítik 31 perces menetidőt elérve, és Bajával is megteremtik az összeköttetést.

– A Baja–Szabadka, Szabadka–Szeged, Szeged–Vásárhely és Vásárhely–Békéscsaba vonal vasút-korszerűsítésével a trianoni diktátum óta a legjelentősebb, határon átlépő vasúti projektet hozzuk tető alá. Nem titkoljuk, hogy Békéscsaba–Vásárhely–Szeged tengelyt szeretnénk felépíteni:

a Fidesz célja a három város szövetségének erősítése, mert a gazdaságukban komoly potenciál rejlik.

Ezért Békéscsabáról Kecskemétre vezetjük és négysávosítjuk az M44-es utat, Szeged és Budapest között pedig vasútvonalat szeretnénk korszerűsíteni, csökkentve a menetidőt – részletezte az országgyűlési képviselő.

Szeged eddig vesztes volt, de van remény

Szeged vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének, hiszen Kecskemét és Temesvár is megverte, ám még vannak tartalékai. A kormány szövetségesként tekint Szeged polgáraira, szeretné támogatni a törekvéseiket, ezért épült fel itt az ELI lézerközpont – derült ki az interjúból, ahogy az is,

az ELI mellé ipari parkot tervez a kormány, ahová új ipart telepítenének kormányzati eszközökkel és segítséggel.

– Nagyon remélem, hogy a Szegedi Tudományegyetem új rektora, a jól működő és terjeszkedő élelmiszer-ipari vállalkozás, a Bonafarm csoport, az ELI és a fent vázolt közlekedésfejlesztések lendületet adhatnak Szegednek, ahol 2019 után új korszak kezdődhet – mondta Lázár.

Botka és a baloldali maffia

Világosan kell látni:

Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma

– magyarázta Lázár, aki szerint Botka puhasága és a várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés. Egy bizonyos: politikai változásra van szükség az előrelépéshez. Szeged polgárai nem lehetnek tovább ellenzékben – fejtette ki a képviselő.

(via Promenad.hu)

Előző sztori

Jó reggelt Szeged! – Jól halad a tram-train építése

Következő sztori

13 éves kislánnyal erőszakosokodott egy pakisztáni migráns Bihácson