Közélet

Százmilliót költene Szeged orrszarvúra, és ugyanennyit két színdarabra!

Százmilliót költene Szeged orrszarvúra, és ugyanennyit két színdarabra!

2018. november 6., kedd
Százmilliót költene Szeged orrszarvúra, és ugyanennyit két színdarabra!

Mindezt nettóban.

Igen izgalmas előterjesztésre bukkantunk az önkormányzat honlapján. A Jogi és Ügyrendi Bizottság

anyagából kiderült

, hogy az önkormányzatnak nagy ívű tervei - és igényei - vannak a szórakoztatás terén, ugyanis brutális mennyiségű pénzt szeretnének elkölteni állatokra és színházi előadásokra.

Orrszarvúak 100 millióért

A dokumentumból kiderül, hogy új Indiai orrszarvú-bemutatót tervez a Szegedi Vadaspark, nekik építenének egy 250 négyzetméteres házat, két kifutóval. Mindez nettó 100 millió + ÁFA összegbe fog kerülni, de mivel ennyi pénze nincs a cégnek, az önkormányzat 80 millióval beszállna a látványosságba.

Napi 17 millióért szerelmes csak Shakespeare

A Szabadtéri jövő nyáron két darabot is szeretne bemutatni a Dóm téren. A We Will Rock You-t2019. június 28-án és 29-én, és július 5-én és 6-án, de ha nagy siker lesz, akkor június 30-ra is betsznek egy előadást. A Szerelmes Shakespeare-t pedig július 12-én és 13-án, de akár 14-én is, ha úgy alakul. Az előterjesztésből kiderül, hogy darabok díja rendkívül magas:

aWe Will Rock You naponta (előadásonként) nettó 16 millióba, aSzerelmes Shakespeare pedig naponta (előadásonként) nettó 17 millióba kerül.

Vagyis összesen a két darabra minimum nettó 98 milliót akarnak elkölteni, de ha úgy alakul, akkor ez akár felkúszhat 128 millióra is. Mivel igen magas összegekről van szó, a Közgyűlésnek is még rá kell bólintania a szórakoztatásra.

(Maximum öt választ jelölhet meg!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.