Sport

Rangadó: vasárnap összecsap egymással a Szeged-Grosics és a SZEOL

Rangadó: vasárnap összecsap egymással a Szeged-Grosics és a SZEOL

2018. november 10., szombat
Rangadó: vasárnap összecsap egymással a Szeged-Grosics és a SZEOL

Vasárnap megmérkőzik egymással a feljutásért küzdő Szeged-Grosics és a dobogóért harcoló SZEOL SC a gyulai Grosics Akadémián, az NB III Közép-csoportjának 14. fordulójában. Mindkét csapatban akad olyan játékos, aki korábbi klubja ellen léphet pályára.

Kéri Tamás, a SZEOL SC szélsője 2012 és 2015-között a Szeged-Grosicsot erősítette. Ennek ellenére a 27 esztendős játékos nem csinál presztízskérdést a vasárnapi összecsapásból. – A Szeged-Grosicsnál több korábbi válogatott játékossal és sok jó szakemberrel találkoztam, akiktől rengeteget tanultam. Összességében pozitívan tekintek az ott töltött időszakomra, de az igazsághoz tartozik, hogy azóta eléggé kicserélődött a keretük, ezért számomra nem lesz túl különleges ez a mostani mérkőzés – fogalmazott Kéri. Hozzátette, az erőviszonyokat tekintve a két klub közelebb került egymáshoz az elmúlt években, ezért kiegyenlített összecsapásra számít.

Kéri Tamás nem csinál presztízskérdést a Szeged-Grosics elleni meccsből. (Fotó: Archív)

– A várakozásokhoz képest mindkét csapat sokkal többet bukdácsol idén, ettől függetlenül még továbbra is a Szeged-Grosicsot tartom a bajnokság egyik nagy esélyesének. Nehéz lenne megjósolni, hogy vasárnap melyik együttes nyer majd, a pillanatnyi forma fog dönteni – mondta.

Örökmérleg

Először 2010-ben találkozott egymással a két klub, akkor a Szeged-Grosics még KITE-Szeged, a SZEOL SC pedig Tisza Volán SC néven szerepelt az NB III. Alföldi-csoportjában. A bajnokságban a Major László vezette KITE oda-vissza verte a Volánt, a Magyar Kupa megyei döntőjében viszont Bucholcz Gábor fiai diadalmaskodtak 2-1-re. Legutóbb a 2016/17-es szezonban találkozott egymással a két gárda az NB II.-ben. Gyulán 1-0-s hazai siker született, míg az SZVSE-Stadionban 3-1-re nyert a Szeged-Grosics.

Szeged-Grosics:

4 győzelem

SZEOL SC

: 1 győzelem

A túloldalon Farkas Márk számára lesz külön pikantériája az összecsapásnak, ugyanis a Szeged-Grosics csapatkapitánya a SZEOL utánpótlás csapataiban pallérozódott. – Számunkra minden meccs ugyanolyan fontos, hiszen a bajnoki címért küzdünk. A SZEOL ellen is győzelemre kell játszanunk. Előfordulhat, hogy kicsit izgatottabb leszek az átlagnál, hiszen mégiscsak a nevelőegyesületem ellen játszhatok, de ettől függetlenül ugyanúgy a maximumra törekszem majd, mint a többi mérkőzésen – summázta elvárásait Farkas Márk.

Új edzővel a derbin

Szerdán

közös megegyezéssel távozott posztjáról Popovits Pál,

a Szeged-Grosics Akadémia NB III-as csapatának vezetőedzője. A klub hivatalos oldalán péntek este jelentették be, hogy

a leköszönő mester utódja a portugálJoao Pedro de Oliveira Janeiro lesz.

A 37 éves portugál szakember spanyol és portugál csapatoknál is dolgozott mérkőzéselemzőként, a megállapodás egyelőre a szezon végéig szól, az új vezetőedzőt pedig a korábbi szakmai stáb tagjai segítik munkájában.

Farkas Márk vasárnap győzelemre vezetné csapatát a SZEOL ellen. (Fotó: Archív)

A két csapat legutóbbi gyulai összecsapásán Farkas fejes góljának köszönhetően 1-0-s hazai siker született. A 26 esztendős védő most is kiegyezne egy hasonló forgatókönyvvel. – Az összes eddigi találatomra szép emlékként gondolok vissza, hiszen védőként ritkán kerülök az ellenfél kapuja elé, ezért kevés gólt szerzek. Emlékszem, nagyon nehéz meccs volt, de szerencsére a fejesemmel nyerni tudtunk. Bízom benne, hogy most is győztesként hagyjuk el a pályát.

A bajnokság állása:

A vasárnapi mérkőzésről 13.15-től élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.