Világtükör

Őrizetbe vettek egy muszlim terroristát Milánóban

Őrizetbe vettek egy muszlim terroristát Milánóban

2018. november 21., szerda
Őrizetbe vettek egy muszlim terroristát Milánóban

Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek szerdán Milánóban egy 22 éves egyiptomi férfit, aki egyebek között azt hirdette a közösségi oldalán, hogy „készen áll a harcra”.

Az évek óta Olaszországban élő férfit a terrorizmusellenes hatóság emberei éjszaka vették őrizetbe. További két egyiptomi állampolgárt, egy 21 és egy 23 éves férfit kiutasítottak Olaszországból, az egyiket azonban még körözik. Több olasz tartományban házkutatásokat tartottak. A Magányos farkas fedőnevű vizsgálatot az abruzzói L'Aquila ügyészsége indította még 2017-ben. A közösségi oldalak hatósági ellenőrzése során az egyik iszlamista oldalon az egyiptomi férfi olasz telefonszáma is megjelent, így azonnal megfigyelés alá helyezték. Internetes bejegyzéseiben a gyanúsított a dzsihádot (az iszlám nevében vívott „szent háborút”) és az iszlamista terrorizmust éltette, szélsőséges imámok prédikációit követte. Egyik bejegyzésében kijelentette, készül, és készen áll a harcra. A hatóságok gyanúja szerint a fiatalember csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez, és katonai kiképzésben is részesült. A 2015-ben bevezetett, terrorizmusellenes olasz törvények értelmében a terrorizmus puszta gyanúja is elegendő, hogy az olasz hatóságok vizsgálatot indítsanak, őrizetbe vételt hajtsanak végre, vagy kiutasítsák az ezzel gyanúsított bevándorlókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.