Közélet

Nem csak fagyban lehet majd korcsolyázni

Nem csak fagyban lehet majd korcsolyázni

2018. november 17., szombat
Nem csak fagyban lehet majd korcsolyázni

Nagyjából egy hét múlva már korcsolyázni lehet a most épülő jégpályán, Szegeden, a Dóm téren. A felület elvileg a nulla fok feletti hőmérsékletet is bírni fogja.

Először november 23-án lehet majd felavatni a Dóm téren kialakított 30X15 méteres mesterséges pályát, amit január végéig használhat majd a sportolni vágyó közönség. A Szegedi Karácsonyi Hetek részeként épül fel a jégpálya, amire 10 millió forintot költött a helyi önkormányzat. A jégpályát hétköznap 9-től 14 óráig a helyi iskolások és óvodások vehetik igénybe, hét közben 15 és 21 óra, hétvégén pedig 10 és 21 óra között pedig bárki használhatja. Már a használati díjakról is be tudunk számolni. A belépő diákoknak 800, felnőtteknek 1000 forintba kerül, a családi jegyet 3000 forintért adják. Korcsolyát is lehet bérelni, és élezést is vállalnak a Dóm téri helyszínen. A másik nagy durranás az óriáskerék lesz, (amire a város nem költött) vagyis a Szeged Eye, amire egyszerre 144-en férnek fel. A Németországból érkező különleges városnézési lehetőségre felnőtteknek 1800, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 1500 forint, családi jeggyel 5500 forintba kerül egy menet.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.