Egészség

Ne öltözzük túl magunkat, ha jön a hideg!

Ne öltözzük túl magunkat, ha jön a hideg!

2018. november 3., szombat
Ne öltözzük túl magunkat, ha jön a hideg!

Furcsán hangzik, de nem tesz jót az immunrendszernek, ha az első hidegebb napon bundás kabátba burkolózunk. Ugyanez a helyzet a televízió előtt üléssel a hűvösebb időben. Igaz jólesik, de egész télen betegek leszünk tőle.

A szervezetünket folyamatosan kell hozzászoktatnunk a hidegebb levegőhöz.

Kétféle ember van ebben az esetben. Olyan, aki azonnal sapkához és kesztyűhöz nyúl, illetve olyan, aki pulcsiban és rövidnadrágban próbálja átvészelni ezt az átmeneti időszakot. Sajnos egyik sem jó választás.

A szokatlan őszi meleg sem biztos, hogy csak örömet hoz nekünk, ugyanis a langyos időben jobban terjednek a baktériumok, és a vírusok is. A leginkább jellemző tünetek a köhögés, és a felső légúti problémák. Ezeket többféleképpen védhetjük ki.

Unásig ismételt jó tanács a réteges öltözködés. Ez azért is fontos, mert a ha nagyon beöltözünk, akkor könnyen megizzadunk a fűtött irodában, és a hidegre kiérve azonnal meg is fázunk. Ha viszont nem viszünk magunkkal egy melegebb pulcsit, ugyanerre a sorsra jutunk. A mozgás a másik tényező, amivel edzeni tudjuk az immunrendszerünket.

Bármennyire is nehéz rávenni magunkat egy korán reggeli, vagy késő délutáni futásra, ha ráérzünk az ízére, már hiányozni fog, ha kimarad egy nap. Az is jó megoldás lehet, ha sokat kirándulunk, és annyi időt töltünk a szabad levegőn, amennyit csak tudunk.

Fontos, hogy kiegészítsük az étrendünket a természet igazi kincseivel. Ilyen méz, melyet szinte minden mennyiségben fogyaszthatunk. Tehetjük a teánkba, kávénkba, de akár magában reggel-este egy kanállal is el lehet érni a kívánt hatást, ami nem más, mint a méreganyagok eltávolítása a szervezetből.

A C-vitamin jelentősége elismert az immunerősítő hatása miatt. Fogyasszunk minél több C-vitaminban gazdag citrusfélét, csipkebogyót, kivit, paprikát, savanyú káposztát vagy kiegészítésként hosszan felszívódó C-vitamin tartalmú készítmény fogyasztása javasolt. Ha úgy érezzük, hogy kevés az energiánk, ne kólával, vagy energia itallal dobjuk fel magunkat. A zöldtea – koffeintartalmának köszönhetően – frissítő, élénkítő hatású ital, csökkenti a fáradtságérzést, növeli a testi és szellemi teljesítőképességet, kiváló folyadékpótló és antioxidáns hatású. Ezek a praktikák sokat segítenek, hogy átálljunk télre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.