Világtükör

Megtanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Megtanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

2018. november 13., kedd
Megtanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Sorosista migránssimogató álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák az Európai Unió határellenőrzését, hogy így segítsenek a migránsoknak az EU-s törvények áthágásában.

Hangfelvételek bizonyítják, hogy az Advocates Abroad nevű migránssegítő NGO önkéntesei arra tanítják, arra képezik ki az illegális bevándorlókat, hogy miként tudják kicselezni az EU-s határellenőrzéseket, hogyan tudják áthágni a törvényeket. Az NGO saját bevallása szerint – csak Görögországon keresztül – eddig 15 ezer migránst segített az Európai Unióba. A kanadai Lauren Southern viszont most egy olyan dokumentumfilmet tett ki az internetre, mely bemutatja: hogyan működik igazából a migránsbiznisz a kontinens egyik legérzékenyebb pontján. A felvételen hallható, ahogy Ariel Ricket, a migránssimogató NGO vezetője arról beszél egy illegális bevándorlóval: mit hazudjon az EU-s határőröknek ahhoz, hogy kedvező elbírálást kapjon.

Ariel Ricket a videóban elmondja: sok múlik azon, melyik migráns hogyan "szerepel", hogyan tudja beadni a határőrnek, hogy ő "csak egy menekült". Később az NGO-vezér az EASO (European Asylum Support Office) munkatársait balféknek titulálta – utalván arra, hogy mennyire könnyű őket becsapni. Majd az is elhangzik a felvételen: annak érdekében, hogy elnyerjék az ortodox egyház szimpátiáját, az illegális bevándorlók adják ki magukat üldözött keresztényeknek. S hogy ez a "színjáték" hiteles legyen, Ariel Ricket még azt is megmutatja, hogyan imádkoznak hitelesen a keresztények. Az Advocates Abroad politikai támadásnak minősítette a felvételek nyilvánosságra hozatalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.