Közélet

Jövőre megújulhat a Vértó és környéke

Jövőre megújulhat a Vértó és környéke

2018. november 9., péntek
Jövőre megújulhat a Vértó és környéke
Több szegedi városrész is megújul uniós forrásból a Zöld Város projektben. A zöld területtel legjobban ellátott városrészek közül utolsóként a Vértó és környékének rendbetételét tervezik, a támogatási szerződést már aláírták, jelenleg a közbeszerzések zajlanak - írja a Délmagyar.

A lap szerint az önkormányzat 2017- ben nyújtotta be támogatási kérelmét a Zöld Város programban, hogy abból többek között Makkosház és Újrókus zöld felületeit rehabilitálhassa egy élhetőbb, kulturáltabb városrész létrejöttének reményében. Akkor nagy vitát váltott ki a Vértó környékének felújítása.

A portál többször is írt arról, hogy az eredeti tervekben szerepelt egy műanyag borítású sípálya építése is. Végül tavaly áprilisban a közgyűlés úgy döntött: nem lesz lesiklópálya a dombon. A Zöld Város kialakítása projektben az újszegedi liget, Odessza és Tarján, valamint a Móra park után ez a városrész az utolsó, utánajártunk, hol tart a projekt.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.