Győri bűnügy: autót akart lopni a szír migráns

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyerekekkel együtt lopott volna el egy kocsit a szír migráns 2015-ben Győrben, úgy, hogy a tulajdonos gyermekei az autóban ültek. Most vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a szír férfi ellen, aki 2015 tavaszán megpróbálta ellopni az autót.

A migráns egy utcán várakozó autót nézett ki. Beült a jobb első ülésére. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt a járműből, hogy kiszállítsa” – olvasható Takács Péter, megyei főügyész közleményében.

A szír férfi nem engedelmesedett. Átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson, de a tulajdonos kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit, mindezt a gyerekei szeme láttára. A 12 és 15 éves lányai a hátsó ülésen figyelték, mi történik.

A migráns 2015-ben a menekültügyi kérelmének elbírálása miatt volt néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban. A férfi ellen egyébként európai elfogatóparancs volt érvényben. A körözött szökevény most Németországban van, ahol letartóztatták egy olyan ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek.

A vádlott ellen a magyarországi büntetőeljárás valószínűleg távollétében zárul majd le.

Előző sztori

Jubilált az FK Szeged klublegendája

Következő sztori

Brutálisan megerőszakolta egy szír migráns a svéd nyelvtanárát