Világtükör

Győri bűnügy: autót akart lopni a szír migráns

Győri bűnügy: autót akart lopni a szír migráns

2018. november 6., kedd
Győri bűnügy: autót akart lopni a szír migráns

A gyerekekkel együtt lopott volna el egy kocsit a szír migráns 2015-ben Győrben, úgy, hogy a tulajdonos gyermekei az autóban ültek. Most vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a szír férfi ellen, aki 2015 tavaszán megpróbálta ellopni az autót.

"

A migráns egy utcán várakozó autót nézett ki. Beült a jobb első ülésére. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt a járműből, hogy kiszállítsa

" - olvasható Takács Péter, megyei főügyész közleményében. A szír férfi nem engedelmesedett. Átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson, de a tulajdonos kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit, mindezt a gyerekei szeme láttára. A 12 és 15 éves lányai a hátsó ülésen figyelték, mi történik. A migráns 2015-ben a menekültügyi kérelmének elbírálása miatt volt néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban. A férfi ellen egyébként európai elfogatóparancs volt érvényben. A körözött szökevény most Németországban van, ahol letartóztatták egy olyan ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek. A vádlott ellen a magyarországi büntetőeljárás valószínűleg távollétében zárul majd le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.