Sport

Az ősz rangadója vár a Pickre a BL-ben

Az ősz rangadója vár a Pickre a BL-ben

2018. november 24., szombat
Az ősz rangadója vár a Pickre a BL-ben

Az őszi idény rangadója vár a MOL-PickSzeged férfi kézilabdacsapatára, amely a - mezőnyben egyedüliként százszázalékos - francia Paris Saint-Germaint fogadja szombaton a Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

A PSG nyolc győzelemmel vezeti a B csoportot, a szegediek pedig hat sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyen állnak. Egyetlen vesztes mérkőzésüket Párizsban játszották - november 4-én 33-31-re kaptak ki -, egyetlen döntetlenjüket pedig múlt vasárnap, amikor hazai pályán meglepetésre nem tudták legyőzni a dán Skjern HB együttesét (33-33). "Remek csapat lesz az ellenfelünk, jól ismerjük őket, hiszen néhány hete játszottunk ellenük, így személyesen tapasztalhattuk, hogy minden poszton remek játékosokkal rendelkeznek" - nyilatkozta a klub honlapján Juan Carlos Pastor. Lábműtét miatt a kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok irányító, Nikola Karabatic ezúttal is hiányozni fog a párizsiaktól, de másik játékmesterük, a 23 éves norvég Sander Sagosen is a világklasszisok közé tartozik a posztján. A Szeged spanyol mestere leszögezte, a világ egyik legjobbja lesz az ellenfelük, de nincs olyan csapat, amelyet ne lehetne legyőzni. "Képesek vagyunk a bravúrra, arra, hogy megszerezzük első sikerünket a PSG ellen a Bajnokok Ligájában. Ha harminc gólt kapunk, mint az elmúlt meccseken, akkor nem lesz esélyünk. Ebben kell hatékonynak lennünk, úgy védekezni, hogy ez sikerre vezessen" - vélekedett. A szlovén jobbszélső, Mario Sostaric is azt emelte ki, hogy csapatként, illetve egyénileg is rendkívül erős a PSG, amelynek minden posztra van két kiváló játékosa. "Jó meccset játszottunk a francia fővárosban, de elkövettünk néhány olyan hibát, amit nem lett volna szabad, ezekre oda kell figyelnünk. Javulnunk kell védekezésben, nem szabad olyan sok gólt kapnunk szombaton, mint a Skjerntől vasárnap" - magyarázta. Hozzátette, a szezon legjobb teljesítményét kell nyújtaniuk, hogy legyen esélyük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.