Sport

Az óriások csatájában a PSG maradt veretlen

Az óriások csatájában a PSG maradt veretlen

2018. november 4., vasárnap
Az óriások csatájában a PSG maradt veretlen

A MOL-Pick Szeged két góllal kikapott a francia Paris Saint-Germain otthonában vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában. Öt kör után már csak ez a két csapat rendelkezett százszázalékos mutatóval a BL-ben. Ez volt egyben a két együttes ötödik találkozója: magyar szempontból egy győzelem, egy döntetlen és immár három vereség a mérleg.

A szegediek keretéből a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt, a hazaiak közül pedig a lábműtétje után gyógyuló Nikola Karabatic hiányzott. Jól kezdtek a vendégek, a PSG hét perc alatt csupán egyszer talált be (1-3), de a folytatásban összeállt a védekezése, és a 17. percben átvette a vezetést (7-6). A folytatásban a szegediek többször is a kapufát találták el, ezt a párizsiak kihasználták, és jelentős előnyre tettek szert (11-7).A szünet előtt a vendégek egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, így az első félidőt mindössze egygólos hátrányban zárták (15-14). Magyar játékosai vezérletével remekül kezdte a második felvonást az NB I címvédője, és visszavette a vezetést (20-19). A francia együttes erre úgy reagált, hogy szinte azonnal visszavette az irányítást, ami a játék képén és az eredményen is megmutatkozott (29-26). A német Uwe Gensheimer találataival lépett el a PSG, és a vendégeken a kapuscsere sem segített, ráadásul a szlovén irányító, Dean Bombac végig gyengén teljesített. A hajrában igyekeztek a szegediek, de ez csak arra volt elég, hogy egy 4-0-s szériával az utolsó percig szorossá tegyék az állást. A Szeged jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL-ben. Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport: Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 33-31 (15-14)

Paris SG–MOL-PICK Szeged 33-31 (15-14)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Párizs,Stade Pierre de Coubertin, 3500 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).

Paris SG

: Corrales - Abalo 1, Remili 3, Moros, L. Karabatic, Sagosen 8, Gensheimer 9/3.

Csere:

Omeyer (kapus), Hansen 5, H. Toft 2, de Riezt 1, Stepancic 2,Konkoud 2.

Vezetőedző:

Raúl González.

MOL-PICK Szeged

: Sego - Sostaric 5, Maqueda 3, Bánhidi 2, Canellas 1, Zsitnyikov 2, Källman 2.

Csere:

Alilovic (kapus), Blazevic, Bombac 2, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3, Kaspárek, Gaber, Balogh 4.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

4, ill. 4 perc.

Hétméteres:

3/3, ill. 3/3

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője:

– Jobb volt ma a Párizs, gratulálok nekik a sikerhez. A negyvenötödik percig döntetlenhez közeli volt az eredmény, utána azonban nem tudtuk tartani a lépést. Ennek ellenére azt mondom, a csapat jó munkát végzett. A játékosoknak mindig nehéz a válogatottaknál eltöltött idő után visszarázódni, és a csapatnak is nehéz feladat volt visszaszerezni azt a lendületet, ami korábban megvolt. De ez van, ez a program, szóval alkalmazkodnunk kell, hiszen a folytatásban is nehéz meccsek várnak ránk.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.