Közélet

A gyermekek védelméről tanácskoznak Vásárhelyen

A gyermekek védelméről tanácskoznak Vásárhelyen

2018. november 5., hétfő
A gyermekek védelméről tanácskoznak Vásárhelyen

Gyermek-és áldozatvédelmi protokoll megalkotására hívta a szakembereket a Csongrád Megyei Kormányhivatal a hódmezővásárhelyi Járási Hivatalba hétfőn - írja a Vásárhely24.

A lap idézi Juhász Tünde kormánymegbízottat, aki szerint a gyermekvédelem területén folyamatos együttműködés szükséges. – A problémákat jelző rendszernek több szereplője van, ide tartoznak az intézmények, pedagógusok, védőnők, családsegítők, a rendőrség és természetesen a gyámhivatal is többek között. Mindenki a maga feladatvégzése kapcsán kapcsolatba kerül kritikusabb élethelyzetben lévő családokkal, gyermekekkel. Sok tragikus eset történt azért, mert nem “figyelmeztetett” időben a jelzőrendszer. A mai tanácskozás célja, hogy a szereplők gondolkozzanak közösen, legyenek tisztában azzal, kinek mi a feladata, legyen igényük arra, hogy jelezzék, ha valami problémát észlelnek – mondta. Kiemelte, nagyon fontos, hogy a jelzések a megfelelő időben, a megfelelő helyre érjenek el, hogy a rossz dolgok vagy akár tragikus történések bekövetkeztét megakadályozzák. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.