Kultúra

Ultracsajos, de szerethető a Viasat3 új sorozata

Ultracsajos, de szerethető a Viasat3 új sorozata

2018. október 2., kedd
Ultracsajos, de szerethető a Viasat3 új sorozata

Október elsején, este indult el a 200 első randi, ami a legújabb magyar sorozat. A Viasat3 ezzel a romkommal próbálja meg felvenni a versenyt, az egyébként mostanában elég erős sorozatpiacon, de a pilot alapján azt lehet mondani, hogy sikerük lesz.

A történet nem teljesen magyar. A sorozat alapját a 2009-ben született argentin romantikus vígjáték, a Ciega a citas adja. Bár a sorozattöbb díjat és jelölést is magáénak tudhat, mégis telenovella, amely műfajt sokan, egyébként ésszerű okokból, nem kedvelik. Többek között a sorozatok Oscarjának nevezett Emmy-díjat is elnyerte az eredeti sorozat 2010-ben a legjobb telenovella kategóriában. Tehát egy elég erős alapból építkezhettek a magyar széria fejlesztői, amit okosan ki is használtak. A történet főhősnője, Luca egy rádióban dolgozik mint szerkesztő, de egyik pillanatról a másikra a mikrofon mögött találja magát. Jobb ötlet híján a saját nyomoráról kezd el beszélni, ami mind a hallgatóknak, mind a főnökének megtetszik. A romkomokra jellemző humort a sorozatnak már az első része is jól hozza, aminek igazából csak az a feladata, hogy bemutassa a szereplőket és képbe helyezze a nézőt. Tény, hogy a végkimenetel némileg sejthető, ez mégsem zavaró, mert nem a fordulatokon van a hangsúly. A lényegi rész, hogy az ember jókat derüljön jól sikerült. Leginkább szituációs humor használnak, amin őszintén fel lehet időről-időre röhögni. A 200 első randinak az az erőssége, hogy egy egészen valóságos történetet mesél el, de a lehető legviccesebb módon. Az említett pozitívumok mellett viszont a sorozat gyengébb részeiről is kell néhány szót ejteni. Az egyik ilyen, hogy a főszereplő eredetileg picit duci kéne legyen, de az őt alakító színésznő, Gáspár Kata, jól láthatóan karcsú. Nem igazán sikerül a nézővel elhitetniük, hogy Luca túlsúlyos lenne, de kívánjuk, hogy ez legyen a sorozat legnagyobb hibája. Emellett talán nagyobb hiba, hogy a műfaj stílusi sajátosságait egyáltalán nem fogták vissza, amitől a sorozat eszméletlenül csajos lett. Szerencsére a csajosságát ellensúlyozza a humora, amitől egészen szerethető a 200 első randi. Borítókép: Viasat3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.