Több kormányablakot és egyszerűbb ügyintézést ígér a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tuzson Bence, a közszolgálatért felelős államtitkár Szegedre látogatott, és a kormány közigazgatási terveiről adott tájékoztatást.

Az államtitkár Dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjének meghívására érkezett szerda délelőtt a városunkba. Tuzson Bence egy rövid sajtótájékoztatót és egy előadást is tartott a 2018 – 2022 közötti kormányzati ciklus közigazgatási fejlesztés terveiről.

A sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta, hogy három fő céljuk van. A családok támogatása, amibe beletartozik a gyermekvállalás népszerűsítése, és ezzel a népességnövekedés elérése, illetve a gazdaság és a kultúra fejlesztése.

Tuzson Bence elmondása szerint a kormányhivatalok fejlesztése ezek mindegyikére kihat. Az államtitkár ehhez még azt is hozzátette, hogy a magyar falvak megtartó ereje szintén ugyanilyen fontos, valamint szintén mindegyik témában jelentős.

„Senki sem kerülhet azért hátrányos helyzetbe mert máshol él.”

– fogalmazott Tuzson Bence.

Azzal próbálják azt megakadályozni, hogy a falvakban élőket hátrányok érjék, hogy az eddigi 295 kormányablak mellé még további kormányablakokat hoznak létre, valamint a mobil kormányablakokat szeretnék eljuttatni az ország minden egyes szegletébe.

A további kormányablakok létrehozásán kívül még az ügyintézések egyszerűsítésével is fejleszteni szeretnék a közigazgatást.

„700 olyan ügytípus van, amiben előrelépést szeretnénk elérni.”

– mondta az államtitkár.

A kormányhivatalnál intézhető ügyeket nem pusztán egyszerűsíteni fogják, hanem azokat, melyek kiszervezhetőek, más intézményekhez irányítják, ezzel a sorban állásokat megszüntetve, és az emberek életét könnyebbé téve.

Az ügyekkel kapcsolatos egyszerűsítéshez még az is hozzátartozik, hogy azon eljárásoknál, amiket eddig csak több lépésben lehetett elintézni, az a cél, hogy egyetlen felkereséssel és beadvány benyújtásával az ügyek végére lehessen jutni.

Előző sztori

Baleset történt a József Attila sugárúton

Következő sztori

Elkezdték a parkoló építését Tarjánban