Hírzóna

Nyolc évet kapott egy brit drogcsempész Szegeden

Nyolc évet kapott egy brit drogcsempész Szegeden

2018. október 1., hétfő
Nyolc évet kapott egy brit drogcsempész Szegeden

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy iraki származású brit állampolgárt, aki hétkilónyi ópiumszármazékot próbált Magyarországon keresztül Angliába csempészni.

A törvényszék különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Az iraki szabadságáról Angliába visszatérő férfi 2017. április 13-án este jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személygépkocsijával, amelynek pótkerekébe korábban hét csomag kábítószert rejtettek el.

A férfi autóját átvizsgáló pénzügyőr a pótkeréken friss szerelés nyomait vette észre. A gyanús kereket leeresztették, a gumiköpenyt felvágták és hét csomagban, mintegy hét kilogramm - morfin- és kodeintartalmú - ópiumszármazékot találtak. A 20 millió forint feketepiaci értékű drogszállítmány tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy négyszerese volt.

A férfi a bíróság előtt azt vallotta, hogy az autót kipróbálásra kölcsönkérő ismerőse rejtette el a drogot a járműben. Elismerte, nem volt eléggé elővigyázatos, amikor Irakból hazaindult, nem győződött meg teljes bizonyossággal arról, hogy raktak-e kábítószert az autójába. Kóbor Jenő bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, hogy a vádlott az eljárás során egymásnak ellentmondó vallomásokat tett. A bíróság szerint tudott arról, hogy illegális szert rejthettek el autója pótkerekében. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.