Kürtöskalács fagyizót nyitott Kaliforniában egy szegedi fotómodell


A szegedi Szabó Szandra 5 évvel ezelőtt látogatóba utazott az Egyesült Államokba a 60-as években kivándorolt és ott családot alapító anyai nagybácsihoz és számára ismeretlen rokonaihoz. Jól érezte magát Kaliforniában, ezért kint maradt. Először modellkedni kezdett, majd pedig nyitott egy saját kürtöskalácsos fagyizót – írja a forbes.hu
Az unokatestvérek barátai között akadt egy séf, Omar Lara, aki Budapesten már kóstolta a kürtőskalácsot, és egyből szerelembe esett az édességgel. Szandrának is ez volt a legkedvesebb magyar édessége, ma is emlékszik a nagymama sütötte kürtőskalácsok ízére. Ők ketten gondoltak egy nagyot. Üzletet álmodtak, amibe mindenki beletette a maga erőforrásait. Omar az üzleti tapasztalatot, Szandra a receptet, kreativitást, és mindkettőjük a megtakarított pénzét. A House of chimney cakes (Kürtőskalács-ház) valahogy így indult, de az ötlettől a megvalósításig legalább egy évet kellett várni – olvasható a cikkben.

„Tavaly november elején nyitottunk, cirka 80 ezer dollár befektetéssel, ami hamarosan meg is térül. Én a tradicionális verziót tudtam elkészíteni, de az amerikai ízlést az évek alatt kiismerve úgy gondoltam, hogy a szokványos forma és ízvilág ide kevés lenne. Az amerikaiak szeretik és el is várják a „wao-élményt”, így ennek megfelelően alakítottuk ki a menüt” – mondta Szandra a Forbesnak. A cikkből kiderül, hogy a House of chimney cakes a kezdeti döcögés után hamar beindult. Az utóbbi hónapokban körülbelül nettó 30 ezer dollár (kicsit több, mint 8 millió forint) körül alakult az árbevételük havonta, amivel Szandráék egészen meg vannak elégedve. „Itt sokféle édesség kapható, de a kürtőskalácsot egyáltalán nem ismerték. Először bizalmatlanok voltak, de nagyon kíváncsiak is, szívesen kipróbálták.” – fogalmazott. Szandráról és a kürtöskalács fagyizójáról bővebben
olvashat.