Sport

Juan Carlos Pastor: Fogunk még fejlődni

Juan Carlos Pastor: Fogunk még fejlődni

2018. október 20., szombat
Juan Carlos Pastor: Fogunk még fejlődni

A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is megállíthatatlanul menetel a MOL-Pick Szeged. A csapat vezetőedzője szerint ez még az út eleje, még épül a csapat. Persze azért hétvégén a Veszprém elleni rangadón is megmutatnák: jó úton járnak.

David Davis említette, hogy Spanyolországban szomszédok. Még pikánsabb lesz így a vasárnapi rangadó. Jól ismerik egymást?

– Valóban 200 méterre laktunk egymástól, de én már elköltöztem és most Szegeden lakom. De nem csak a veszprémi tréner lakik abban az utcában, a PSG mesterétől, Raul Gonzaleztől 100 méterre vagyunk. Davidot nem nagyon ismerem, mint edzőt. Valladolidban és a válogatottban dolgoztam vele együtt, játékosként jobban ismerem. Edzőként nem láttam még dolgozni, de biztos vagyok benne, hogy a Valladolid-iskolát fogja képviselni. –

Ritka eset, hogy a Szeged készülhet jobb helyzetben a magyar csúcsrangadóra. Ez előny, vagy inkább hátrány?

– Se nem előny, se nem hátrány. A csapatépítés még nem fejeződött be nálunk, az út elején járunk, de jó irányban. Jól fog jönni, hogy egy kemény meccset kell játszanunk idegenben, ez megmutatja, hogy mennyire stabil a csapatunk. Veszprémben soha nem egyszerű játszani a fantasztikus hangulatú arénában.

Itt nem az számít, hogy ki milyen állapotban érkezik oda, hanem az, hogy aznap milyen teljesítményt nyújt.

Legutóbbi Veszprém elleni meccs után volt oka mosolyogni Juan Carlos Pastornak, akkor nyerték meg a bajnokságot. Fotó: Faragó Imre

Mivel jobb az idei MOL-Pick Szeged, mint a tavalyi volt?

– Jobb a keretünk, mint tavaly. Több és jobb játékosunk van.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy még az építkezés fázisánál tartunk,

vannak még játékosok, akiknek be kell illeszkedniük a csapatba, ők azok, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig. Ebből a keretből kell ütőképes gárdát kovácsolni. –

A Flensburg elleni siker után a Veszprém, majd a két PSG-meccs következik. Az egész évüket meghatározhatják ezeknek a meccseknek az eredményei.

– Az eddigi meccseink is ugyanannyira fontosak voltak, mint amelyek még hátravannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.