Sport

Szomszédja ellen meccsel vasárnap Juan Carlos Pastor

Szomszédja ellen meccsel vasárnap Juan Carlos Pastor

2018. október 17., szerda
Szomszédja ellen meccsel vasárnap Juan Carlos Pastor

David Davis, a Telekom Veszprém új vezetőedzője győzelemmel mutatkozott be Montpellierben a bakonyiak kispadján. A spanyol szakember hétvégén a MOL-Pick Szeged ellen is győzelemre vezetné csapatát, számára külön pikantériája lesz a találkozónak, ugyanis az ellenfél edzőjével, Juan Carlos Pastorral jószomszédi viszonyt ápol Spanyolországban.

- Nehéz helyzetben vette át a Veszprémet, a BL-ben bravúrral mutatkozott be, szerdán a Tatabányával találkoznak, majd jön egy nagyon komoly erőpróba a Szeged ellen. Elég lesz az idő arra, hogy tökéletesen felkészüljenek a rangadóra?

- Remélem, hogy igen. Bizakodásra adhat okot, hogy egy nagyon kiélezett csatában nyerni tudtunk Montpellierben. A Szeged meccs előtt még vár ránk a Tatabánya elleni összecsapás is, ami szintén nehéz derbi lesz. Ugyanakkor a szerdai találkozó jó alkalom lehet arra, hogy a játékosaim megtapasztalják azt a feszültséget, ami majd hétvégén vár rájuk.

- Egyértelmű, hogy most a Szeged van előnyösebb helyzetben és jobb formában. Mivel lehet ezt ellensúlyozni?

- Ha az elmúlt hat szezont vesszük figyelembe, akkor talán most van a legerősebb kerete a Picknek. Juan Carlos Pastor jól összerakta a csapatot, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok. A játékosaim hétről-hétre nagyon keményen dolgoznak, és az elvégzett munka – mint azt láthattuk a legutóbbi meccsünkön is – meghozza gyümölcsét. Komoly tapasztalatokkal rendelkező, kiváló játékosaink vannak, úgyhogy nincs miért aggódnom.

Mivel itthon játszunk, a saját szurkolóink előtt, úgy gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek.

- Mennyire ismeri kollégája, Juan Carlos Pastor játékrendszerét és milyen viszonyban vannak?

- Jól ismerem Juan Carlos Pastor filozófiáját. Annak idején dolgoztam vele együtt a játékosként, és azóta is folyamatosan követem a munkásságát.

Spanyolországban gyakorlatilag 200 méterre lakunk egymástól,

ebből kifolyólag nyaranta illetve karácsonykor rendszeresen találkozunk, és alkalmanként hasznos eszmecseréket szoktunk folytatni. Egy profi szakemberről van szó, aki Szegeden is eredményes munkát végez.

Davis és Pastor jószomszédi viszonyt ápolnak egymással. Fotó: stock.adobe.com

  Borítókép: Telekom Veszprém Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.