Ismét a migránsok célpontjává válhat a magyar határ

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre szigorodik a bosnyák-horvát határ őrizete, ezért újra a migránsok célponttá válhat a magyar határ – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában hangsúlyozta: a magyar kormány figyelemmel kíséri a balkáni migránsútvonalat, és a kialakult helyzetben megtette a szükséges intézkedéseket. Annál is inkább, mert a bosnyák-horvát határ, amelyet agresszív migránsok ostromoltak, közel van Magyarországhoz – tette hozzá.

Emlékeztetett arra: a magyar határőrizet szigorodása miatt a migránsok az elmúlt időszakban a nyugat-balkáni országokon keresztül vették Nyugat-Európa felé az irányt. A magyar kormány ebben a helyzetben segítséget ajánl az útvonalon található országoknak – mondta Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, hogy a helyzet komoly, hiszen valamennyi migrációs útvonalon fokozódó aktivitás tapasztalható: Olaszországba például ezernél is többen érkeztek az elmúlt hónapban, Spanyolországba pedig már az idén több migráns érkezett, mint a 2015-2017-es időszakban együttvéve.

(MTI, M1)

Előző sztori

Ausztria sem szavazza meg az ENSZ migrációpárti csomagját

Következő sztori

Korlátozott nyitva tartással működhet tovább a Mignon

Legutóbbi hasonló cikkek